Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Február 21. 07:25, péntek | Helyi

Összefogás a rezsicsökkentésről

Összefogás a rezsicsökkentésről

Az MSZP nyilatkozatban reagált a Fidesz sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

"Úgy tűnik, a Fidesz a legnagyobb harcát magával az igazsággal vívja, de hiába püfölik az igazságot, ha azt megváltoztatják, akkor más lesz a neve is. Akkor úgy nevezik: hazugság.

A helyi Fidesz február 19-én ismét kiállt az emberek elé és megint jött a szokásos: megadóztatják a bankokat, a multikat, csökkentik a rezsit. Letörték az inflációt, nőttek a bérek, ma negyedmillióval többen dolgoznak…
Nos. Nézzük az átkozottul makacs tényeket.

A rezsi ugyan csökken, egyébként világszerte esnek az energiaárak, ám ez a magyar csoda főleg a szolgáltatók megszorongatásából táplálkozik. Ha pedig teljesen kizsigerelik a szolgáltatókat, önkormányzati tulajdonú cégeket, annak beláthatatlan következményei lesznek. Arról nem is beszélve, hogy az alacsony jövedelműek alig érzékelnek valamit a rezsicsökkentésből. A minimálbér négy év alatt hatezer forint pluszt jelent a zsebekben. Jól gondoljuk, hogy az nem sok? Hogy megadóztatja a kormány a multikat? Igaz. De ezt is mi fizetjük meg. Csak eggyel ravaszabban, eggyel több körrel, ezt a pénzt, ami az államnál landol, az „emberek” termelik meg, és ők is fizetik meg. A foglalkoztatással kapcsolatos dicsekvés pedig a legnagyobb arcátlanság. Hogy többen dolgoznak? Valóban, Angliában, Németországban, Ausztriában. A foglalkoztatottság szinte kizárólag a közmunkaprogram miatt nő. A tények tehát makacs dolgok. Egyszer biztosan szembe kell nézni velük. A végtelenségig nem lehet harcban állni az igazsággal, a valódi élettel, a valódi emberekkel, a fél világgal. Lehet, hogy van, aki szeret lövészárokban élni. A normális emberek: NEM! Ez már beteges dolog. És sajnos mi magunk betegszünk bele.
Hát, NEM!

Összefogás Dunaújváros Szervezete

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.