Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Január 15. 02:39, péntek | Helyi

200 forint egy fiatalember életéért

200 forint egy fiatalember életéért

Két fontos bejelentés is elhangzott a kórházban tartott adomány-átadó sajtótájékoztatón. Az egyik, hogy tovább gyarapodott a szülőszoba korszerűsítését célzó keret, a másik összefogás Pecsét István életéért.

500.000 fortintot gyűlt össze azon a rendezvényen decemberben, ahol a polgármester, az országgyűlési képviselő és a MEKH elnöke "csapolta" a forralt bort és teát. Most Cserna Gábor és dr. Dorkota Lajos ünnepélyesen is átadta a félmillió forintot dr. Mészáros Lajos főigazgatónak.

Dr Mészáros Lajos örömmel újságolta, hogy szerencsére egyre több kismama választja gyermeke világrahozatala helyszínéül a Szent Pantaleon Kórházat. Szeretnék ennek a környezetét és megújítani, ami nem csak új berendezéseket jelent, hanem a környezet átalakítását is, amely építészeti beavatkozást is szükségessé tesz.

A pénz átadása után egy nagyon fontos összefogásról számolt be Cserna Gábor polgármester.

Egy fiatalember életének megmentéséért szólította meg az egész várost.

A Do és a DH információja szerint december elején óvatos becsléssel 6-12 hónapot jósoltak az orvosok Pecsét Istvánnak . Ám van még remény, támogatások segítségével esélye lenne az életmentő beavatkozásra, és megünnepelhetné a harmincadik születésnapját. Aki teheti, segítsen!

A kínai kezeléséhez minden dunaújvárosi lakostól 200 forintot szeretnék kérni.

Összesen 10,5 millió forint kell ahhoz a kezeléshez, amely esélyt adhatna neki az életbe maradásra.

Cserna Gábor az összes párthoz fordult segítségért, hogy az adománygyűjtő akcióhoz kinyissák pártirodájuk ajtajait. S ehhez minden dunaújvárosi közgyűlési politikai szervezet örömmel csatlakozott. Sőt már Rácalmás és a kórház is csatlakozott az adománygyűjtési akciókhoz. Várják a további jelentkezéseket.

Így délutánonként minden pártirodán fogadják a jelképes adományokat. A kórházban pedig gyűjtódobozokat helyeznek ki. Ternészetesen aki tud, az a 200 forintnál többet is adhat, éppen ezért Cserna Gábor elmondta, hogy a város nagyfoglalkoztatóit is megkeresi, egyrészt, hogy lehetőséget biztosítsanak az adomány-gyűjtésnek, másrészt pedig, ha tudnak, saját forrásból is segíteni Pecsét Istvánnak életben maradni.

Ez egyszer a különböző pártirodák nem az elkülönülést, hanem az összefogást szimbolizálják, s ebből a szempontból rendkívüli , s egyedi helyzet alakult ki.

Dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára elmondta, hogy karácsonyi jótékonysági akciók bebizonyították, hogy a városunkr civil szervezetei jelentős összegű adományok gyűjtöttek össze. Most az egész város foghat össze egy közös, nemes célért, egy dunaújvárosi fiatalember gyógyulásáért. Bár a 200 forint kevésnek tűnik, de ha ötvenezer ember összefog, sikerül elérni a célt.

Pecsét István nagyon súlyos és ritka rákbetegséggel küzd.

A világon csak hét olyan klinika létezik, ahol lehetőség nyílna a kezelésére. Ezek mindegyike távol van Európától, a legolcsóbb Kínában található. Azonban így is 10,5 millió forintnak megfelelő dollárra lenne szüksége a kezelésre, az utazásra, a szállásra. István ehhez kéri az együttérzők segítségét.

-A családom az anyagi lehetőségein képest már jócskán túllépett, így muszáj minden más alternatívát megragadni és bízni, hogy lesz segítség - mondta a fiatal mérnök a Do-nak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.