Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2019. Január 31. 08:58, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - fotó: pixabay

Összefüggő, de vékony a Balaton jege

Összefüggő, de vékony a Balaton jege

Összefüggő, 3-4 centiméter vastag jégtakaró alakult ki a szerdára a Balaton nagyobb részén, de általában töredezett, a parton helyenként jégtorlaszok is kialakultak

- közölte Horváth Ákos, a siófoki obszervatórium vezetője az MTI-vel szerdán. A meteorológus elmondta, főként a Balaton déli partján alakultak ki turzások a törmelékes, összesodródott jégből.

A vékony jégtakaró kifejezetten rossz állagú, töredezett, repedezett, Siófok környékén egészen biztosan alkalmatlan a sportolásra. A nyílt vízen kialakult jégtakaró nem bírja el az embert - tette hozzá.

A szakember arról is beszámolt, hogy csütörtök hajnalra tovább hízik a jég, azonban péntektől délies, melegebb levegő érkezik a térségbe. Ez várhatóan még nem töri fel a tó jegét, azonban a szombaton érkező, csapadékot hozó erősebb szél már megteheti.

Az előrejelzések szerint a Balaton térségében vasárnaptól hétfőre virradóan hidegfrontra lehet számítani, amelynek a szele - ha a tó jégtakarója feltörik - a déli parton torlaszokat alakíthat ki a jégtáblákból.

Címkék: balaton, jég

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.