Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. November 13. 23:06, kedd | Helyi

Paletta Kulturális Szabadegyetem

Paletta Kulturális Szabadegyetem

Az MMK Nonprofit KFT, a Dunaújvárosi Főiskola andragógia szakos hallgatóival közösen november 15-én délután 4 órai kezdéssel indítja útjára a Paletta Kulturális Szabadegyetemet.

A Dunaújvárosi Főiskolán két évvel ezelőtt indulhatott el az Andragógus képzés melyet Dr. Cser Valérius Antalnénak köszönhetnek a főiskola nappali és levelezős hallgatói. A tanárnő Pécsről hozta ide a mostanra sokak által megkedvelt diplomás képzést. A szabadegyetem ötlete a végzős andragógia szakos hallgatók előadássorozatainak meghallgatása kapcsán született meg a tanárnő fejében, aki az előadások sokszínűségét látva azt mondta, hogy ezek annyira jó bemutatók lettek, hogy ezt hallania kellene másoknak is. Gyakorlatilag a városban valamikor működő TIT előadásokat lehetne folytatni, feléleszteni a városiak nagy örömére.

Az ötlet és a szándék gyors elhatározással párosult, melynek eredménye képen megszületett a DF Paletta- Kulturális Szabadegyetem, amelynek helyszíne a városiak számára jól ismert Munkásművelődési Központ. Az idősebb generáció képviselői még emlékeznek az itt működő TIT előadássorozatokra, és a szervezők nem titkolt szándéka az, hogy az előadások régi közönségét is visszacsábítsák az MMK falai közé. A programsorozatot havonta egy alkalommal kívánják megrendezni legfőképpen a DF hallgatóinak prezentációs munkáikból.

Mindjárt az első alkalommal olyan témák kerülnek terítékre, mint a kreatív nyelvtanulás, amelyről Hierné Rozsos Ilona bebizonyítja, hogy az egyik leghatékonyabb formája az idegen nyelv elsajátításának. Szituációs játékokkal kelti fel az érdeklődést a drámapedagógia iránt Komáromi Petra, aki annyit azért előre elárult, hogy a módszer lényege, a dráma és a színház eszközeinek sajátos módozatú használata a nevelésben, a társadalmi problémák végiggondolásában, egyáltalán, a személyiségfejlesztésben. Schuster Krisztina „Emberség a hétköznapokban” címmel tartja meg mentális életmód tanácsadását a gerincferdüléses betegségben szenvedők vagy azok családtagjai számára. S végül, de nem utolsó sorban a paletta november 15-i, csütörtök délutáni további részében Lőrincz-Hanti Andrea ismerteti a jobb agyféltekés rajzolást, amely egy új látásmódra tanít.

Nagyon fontos megjegyezni, hogy ezek az előadások nem tanfolyamok, viszont kedvet csinálhatnak a nézők számára, hogy elvégezzék például a jobb agyféltekés rajzolás technika három napos kurzusát.

Helyszín az MMK 310 –es terme. A szabadegyetemre a belépés ingyenes, a szervezők mindenkit szeretettel várnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.