Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Október 15. 20:22, szombat | Helyi sport
Forrás: Dunaújvárosi Főiskola Kommunikáció szak

Pálhalma- helyzetjelentés

Pálhalma-  helyzetjelentés

Városunknak ismét NBII-es labdarúgó csapata van. A Dunaújvárosi Agrospecial SE, akik a hazai mérkőzésüket a dunaújvárosi stadionban játsszák.

Szükségük lenne a megfelelő támogatásra, biztatásra, legalább hazai pályán. Hiszen eddig csak veresége van a csapatnak.

Legutóbb most szombaton :Tatabánya–Dunaújváros Pálhalma ASE 3–1

Az NBII Nyugati csoportjában szereplő újonc csapat vezetőedzősével, Nagy Zoltánnal és a csapat egyik kapusával, Bartus Balázzsal beszélgettünk….
Nagy Zoltán vezetőedző:
Milyen edzésmunkát végeztek a keret tagjai a nyári felkészülés folyamán? Volt- e edzőtábor, valamint napi hány edzést tartott fiainak?
- Edzőtábor nem volt, annyira jól nem áll anyagilag az egyesület, hogy edzőtáborba mehettünk volna. A nagyobbik probléma pedig az, hogy a csapat játékosai amatőr szinten futballoznak, úgy mond munka mellett, pár ember kivételével, akik főiskolások, iskolába járnak, illetve a három idegen légiósunk miatt sem lehetett volna megoldani egy edzőtábort. Mindenkinek a saját szabadsága lett volna elvéve. Illetve eléggé rapszodikus volt, hogy kiket tudunk igazolni, lassan állt össze a keret. Így az edzőtábor elmaradt, nem is tartottam nagyon fontosnak. A heti edzésmunka úgy alakult, hogy kedden, szerdán, csütörtökön, pénteken délután edzettünk, illetve amikor már kialakult a teljes keret, akkor már kedden és csütörtökön délelőtt tartottunk a fiataloknak és tartunk is edzéseket. Tehát heti négy-hat foglalkozás, illetve edzőmérkőzések voltak a csapatnak.

Hogyan erősítettek a nyár folyamán?
Kicsit cinikusan, az eredmény azt mutatja, hogy nem biztos, hogy jól, de tréfát félre téve, támadót mindenképpen szerettünk volna igazolni, ez látszott is, látszik is a mai napig edzésmunkánkon. Igazából ez az egy rúgott gól, illetve kevés helyzet kialakítás nem igazából azt mutatja, hogy acélos lenne a támadójátékunk, mindenféleképpen kellett volna igazolni. Sajnos a lehetőségeink ennyit engedtek meg, hogy így alakítottuk ki a keretünket. Ettől függetlenül azt gondolom, akiket igazoltunk mindenki erősítés az NBIII-hoz képest. Az, hogy ez sajnos sérülések, egyéb hiányzások kicsit nehézzé teszik a lehetőségeinket. Ebből kell tovább lépni.

Volt-e olyan távozó, akit szívesen látott volna még a csapatában?

Természetesen Kerek Norbinak nagyon örültünk volna, ha marad, de ő egy jó lehetőséget kapott Ausztriából, amit nem lehetett kihagyni.

Sztanó Miklós rutinja hiányzik-e a csapatból?

Természetesen. A Miki úgy, mint ember, mint játékos nagyon-nagyon hasznára volt az elmúlt évek sikereinek. Ő nagyon hiányzik, az időt nem lehet megerőszakolni. Tudomásul kell venni, hogy ennyi volt. Jó lenne, ha még közöttünk lenne.

Az idegenlégiósok, Bastovanov, Pajeta, Smoljanovic, mennyiben segítik a csapat munkáját, megértik-e egymást a csapaton belül?

Pajeta már 4 éve itt van Magyarország, tehát magyar papírokkal rendelkező. A Bastovanov egy nagyon szimpatikus és egy színes egyéniség ebbe a csapatba. Már kezd barátkozni a magyar nyelvvel, illetve nekünk kell barátkozni a szerbbel. A Smoljanovic egy nagyon fiatal, ügyes játékos, aki szemtelenül fiatal. Úgy gondolom, ő még nagyon jó pályát fog még befutni, ha odafigyel. Nyílván az edzések hiányoznak neki, gyenge állapotban érkezett ide hozzánk, sérülés után, tehát neki van még mit pótolni. Természetesen megértik egymást. A Pajeta beszél magyarul, a Bastovanov és a Smoljanovic nem.

Mi az oka a gyengélkedésnek?

Ez egy jó kérdés! Nyilván vissza is kellene menni. Sajnos a nyári felkészülésünk nem volt zökkenőmentes különböző problémák miatt, ami elvitte a játékosok figyelmét, fejét. Nem tudtak kellőképpen a munkára figyelni, ami miatt az első mérkőzéseket elbuktuk, utána pedig törvényszerűen jöttek a sérülések. A kezdet kezdetén Doblai Zsolt oldalszalag szakadással kiesett a keretből. Bezerédi Ádámmal csak négy-öt forduló után tudtunk csak számolni, az idegenlégiósoknak a terveknek később érkeztek a papírok. Azzal, hogy amatőrök vagyunk és nem profik, nehézkes volt a játékengedélyük elintézése. Kóczián hamar kiesett a keretből. Salamon is pár mérkőzésre kidőlt. Az egyik legnagyobb probléma az volt, hogy kicsit érdekes volt a felkészülésünk, nem úgy készültünk, mint egy NBIII-as bajnok. A másik pedig a sérülés hullám, rengetegen megsérültek. Ebből kifolyólag olyan elbizonytalanodott helyzetbe kerültek a játékosok önbizalmilag, hogy azon kell dolgozgatni, hogy jöjjenek a sikerek, újra kezdjenek talpra állni. Ezek a játékosok az elmúlt években nagyon szép sikereket hoztak, éveken keresztül sikert sikerre halmoztunk, most ez egy ilyen időszak ezt kell túlélni, ezt kell átvészelni, erőt kell meríteni minden egyes apró kis sikerből.

Gyorsabb ritmusú az NBII-es bajnokság. mint az NBIII-as?
Mindenféleképpen. Nem gondoltam volna, hogy ekkora különbség van egy NBIII-as bajnok és egy NBII-es átlag csapat között. Van. Itt a feltételrendszerek között van a különbség. Mi amatőr szinten végezzük a sportágat, addig a többi csapat profi szinten. Más feltételekkel, más büdzsével. Azoknak a kluboknak van tradíciója. A mi csapatunk, a Pálhalma kisebb alacsonyabb osztályból lépegetett fel, nagyon gyorsan léptünk el idáig, Fel kell nőjünk a feladathoz

Bartus Balázs kapus:
Miért váltott csapatot a nyáron?
A tanulmányaim miatt mindenképpen szerettem volna itthon tartózkodni.
Hogyan érzi magát a csapatnál?
Jól érzem magam a csapatnál, jó fejek a csapattársak mindenkivel egytől egyig jó a kapcsolatom!
Milyen az öltözői hangulat ebben a rendkívül nehéz helyzetben?
Az öltözői hangulaton szerintem nem érződik, a sikertelenség persze mindenképpen szeretnénk feljebb kapaszkodni a tabellán. És úgy érzem, hogy bízunk is ebben.
Milyen a viszonya a vezetőedzővel, illetve a csapattársakkal?
A vezetőedzővel és a csapattársakkal is jól kijövök. jó a viszony mindenkivel.
Természetesen szeretnék több játéklehetőséget kapni, hiszen mindenki ezért kezd el futballozni, de teszem a dolgom tovább és kivárom a lehetőséget, ha majd úgy dönt az edző, hogy pályára küld, igyekszem meghálálni a bizalmat.

Szabó Tamás - Bozoki Márk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 26. 06:41, péntek | Sport

Nem várt izgalmakat hozott a Mezőörs és az Unione csatája az Amatőr Kupa döntőjében

Az Unione FC nyerte csütörtökön a labdarúgó Amatőr Kupát.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -