Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Március 31. 10:23, csütörtök | Helyi

Pálinka miatt öltek a Batsányi utcában

Pálinka miatt öltek a Batsányi utcában

Tavaly március 9-én este érkezett bejelentés arról, hogy egy 85 éves férfit holtan találtak Dunaújvárosban, a Batsányi utcában lévő otthonában. Az idős embert meggyilkolták.

Mint arról korábban beszámoltunk, a rendőrségre 2015. március 9-én este érkezett bejelentés arról, hogy egy 85 éves férfit holtan találtak Dunaújvárosban, a Batsányi utcában lévő otthonában. A lakásban tartott helyszíni szemle során az orvosszakértő megállapította, hogy a férfi bűncselekmény áldozata lett.

A nyomozók azonosították és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható P. Gábort, M. Ágostont és M. Évát. A rendőrök mindhárom személyt gyanúsítottként hallgatták ki, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amelyet a bíróság P. Gábor vonatkozásában elrendelt.


A rendelkezésre álló adatok szerint P. Gábor rendszeresen vásárolt pálinkát a sértettől és adósságot halmozott fel. A bűncselekmény elkövetésének napján az áldozat kérdőre vonta az elkövetőt a tartozás kiegyenlítésével kapcsolatban, ezért P. Gábor a nála lévő késsel többször megszúrta a sértettet, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy lakásában életét vesztette.

Miután P. Gábor elkövette a bűncselekményt, M. Ágoston és M. Éva nyújtott számára segítséget a bizonyítékok megsemmisítéséhez. A megalapozott gyanú szerint M. Ágoston visszament az elhunyt lakásába, ahonnan készpénzt és szeszes italt tulajdonított el.

Ezt követően a bizonyítás meghiúsítása érdekében M. Ágoston - M. Éva jelenlétében - a Duna partján elégette azt a ruházatot, amelyet P. Gábor a bűncselekmény elkövetésekor viselt, valamint az emberöléshez használt kést és a gyanúsított által használt kerékpárt a folyóba dobta.

A nyomozás során az elkövetők beismerő vallomást tettek.
A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a napokban befejezték az ügyben folytatott nyomozást és az illetékes ügyészségen vádemelést javasoltak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.