Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Április 10. 16:33, péntek | Belföld
Forrás: mti - fotó: muzsikalazerdo.hu

Pályázatot hirdet a Muzsikál az Erdő Alapítvány

Pályázatot hirdet a Muzsikál az Erdő Alapítvány

Az erdő szeretetét, az erdő és a zene kapcsolatát bemutató fotó-, gyermekrajz- és irodalmi pályázatot hirdet a Muzsikál az Erdő Alapítvány.

A hetedik alkalommal kiírt fotópályázatra a rendezvénysorozat szellemiségével, az erdő szeretetével, az erdő és a zene kapcsolatával, az egészséges életmóddal, a tiszta, zöld környezet iránt érzett felelősségvállalás eszméjével összeegyeztethető témákban bárki, bárhol készült digitális alkotását beküldheti.

A zsűri elnöke Haris László fotóművész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Film- és Fotóművészeti Tagozatának tagja; a zsűri munkájába idén bekapcsolódik Zsila Sándor természetfotós, a Magyar Fotóművészek Szövetségének tagja is.

A fotópályázat anyagának kiállítását, az eredmények kihirdetését a Muzsikál az erdő egyik rendezvényén tervezik, a tárlat anyaga pedig látható lesz az ország más régióiban szervezett programokon is - közölte a Muzsikál az Erdő Alapítvány az MTI-vel.

Az ötödik alkalommal meghirdetett gyermekrajz-pályázatra érkező alkotások technikája szabadon választott. A rajzokat a pályázati kiírásnak megfelelően postán vagy jó minőségben lefotózva, szkennelve elektronikusan is elküldhetik az érdeklődők.

Az irodalmi pályázatára olyan alkotásokat várnak, amelyek összhangban vannak a rendezvénysorozat szellemiségével, a művekben megjelenik az erdő és a zene kapcsolata. Az irodalmi alkotások műneme és műfaja szabadon választható, a jelentkezők pályázhatnak verssel, prózával és drámával is. Életkori kategóriák tekintetében felnőtt és gyermek alkotók munkáit is várják.

A műveket elektronikus formában a jelentkezési lap kitöltésével együtt küldhetik be. Az eredményeket Győrffy Ákos József Attila-díjas költő, a zsűri elnöke hirdeti ki, Vasvári Csaba színművész pedig előadja a helyezett műveket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során