Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2015. Január 06. 09:12, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Péntekig lehet pályázni a fogyatékos hallgatók ösztöndíjprogramjára

Péntekig lehet pályázni a fogyatékos hallgatók ösztöndíjprogramjára

E hét péntekig lehet pályázni a fogyatékos hallgatók ösztöndíjprogramjára - közölte a Miniszterelnökség a kormány honlapján.

A fogyatékos felsőoktatási hallgatók közigazgatási ösztöndíjprogramjának célja, hogy "szakirányú munkatapasztalat-szerzést biztosítson azoknak a fogyatékos felsőoktatási hallgatóknak, akik szakmailag elhivatottak, munkatapasztalattal még nem rendelkeznek és elkötelezettek a nemzeti közigazgatás iránt" - írták.
Az ösztöndíjas három hónapig dolgozhat egy minisztériumnál. A tapasztalatszerzés helyszínét a Miniszterelnökség ajánlja fel az ösztöndíjasnak, figyelembe véve tanulmányait, érdeklődési körét, valamint a kiválasztási folyamat eredményét és a befogadó intézmények igényeit. A hallgatók szakmai fejlődését a teljes időtartam alatt a befogadó intézményeknél dolgozó, felkészített mentorok segítik.
Az ösztöndíjprogramra elektronikus úton azfko@me.gov.hue-mail címen lehet pályázni magyar nyelvű fényképes szakmai önéletrajz, legalább négy lezárt félévet igazoló dokumentum, igazolás, tanulmányi osztály által hitelesített indexmásolat, valamint az aktív hallgatói jogviszony fennállását bizonyító igazolás, továbbá a fogyatékosság igazolásáról szóló szakvélemény csatolásával.
További részletek az ösztöndíjprogram honlapján (www.fko.kormany.hu) olvashatók. Itt azt írják: a második alkalommal induló Fogyatékos Felsőoktatási Hallgatók Közigazgatási Ösztöndíjprogramja lehetőséget biztosít arra, hogy a fiatal és tehetséges fogyatékos emberek is "bizonyíthassák kvalitásaikat, releváns szakmai tapasztalatot szerezzenek a munka világában, bizonyítsák, hogy számos olyan szakmai terület van, amelynek fejlesztéséhez egyedi látásmódjukkal hozzá tudnak járulni". Számukra a közigazgatásban lehetőséget kínálnak arra, hogy felsőoktatási tanulmányaikkal párhuzamosan a gyakorlatban is próbára tegyék magukat.
A pályázati kiírás szerint az ösztöndíj összege a program három hónapja alatt havonta 50 ezer forint adómentes jövedelem. A program várható kezdete február 9.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket