Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Március 07. 13:17, szerda | Helyi

Poros a gáz! - Az E.ON továbbfáklyáz

Poros a gáz! - Az E.ON továbbfáklyáz

Közleménybe tájékoztatta a lakosságot a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság, hogy még mindig poros a gáz.

Nagy mennyiségű por került az E.ON által üzemeltetett városi gázhálózatba.
A poros gáz már tavaly többször üzemzavart okozott a távhőtermelő társaságnak. A távhő-ellátást először február 28-án veszélyeztette az E.ON vezetékein érkező nagymennyiségű por. A szennyezett gáz mindhárom erőművet érintette, s mindegyiknél többször teljes szűrőcserét tett szükségessé. Az üzemzavar elhárítása érdekében az E.ON gázfáklyázást végzett a Verebély úti erőműnél.


A fáklyázással a gond nem oldódott meg. A szennyeződés a továbbiakban is a távhő-ellátás biztonságát veszélyezteti, mivel az elmúlt időszakban is részleges kieséseket okozott a távfő-termelésben.


A városi gázhálózatba bejutott nagymennyiségű por következményei még teljes körűen nem ismertek. A Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság a távhő-termelőkkel egyetemben megtette és megteszi a hiba-elhárítás és a folyamatos szolgáltatás érdekében a szükséges lépéseket.

Az E.ON is közleményben tájékoztatta a várslakókat. Február 27-én, hétfőn szakembereink rendellenességet tapasztaltak a gázmotoros erőművek létesítményeit ellátó gázvezeték szakaszon.

Munkatársaink azonnal megkezdték a hiba okának feltárását. A hibát a 6-os út mellett futó gázvezeték szakaszban található szennyeződés okozta. Munkatársaink a vezeték tisztítására ún. fáklyázást végeztek, valamint az érintett céggel egyeztetve folyamatosan ellenőrzik és szükség esetik cserélik a nyomásszabályzó állomások előtt lévő szűrőket.

Az érintett szakasz teljes kitisztításához további fáklyázási munkálatokra kerül sor a hétvége folyamán (10-11-én) a 6-os út 71-es km-énél, valamint 14-én, szerdán az Építők útján. A jelentős fény- és hanghatással járó munkálatokról a közelben élőket plakát kihelyezésével, illetve szórólapon is tájékoztatjuk. A fáklyázás, bár látványos munka, a gázszolgáltatásban szokásos, biztonságos tevékenység. Ennek ideje alatt a lakossági gázszolgáltatásban nem várható fennakadás.

Annak vizsgálata, hogy a szennyeződés pontosan milyen anyagokat tartalmaz és hol került a vezetékbe jelenleg is tart, a levett mintákat, azok összetételét laboratóriumban elemzik.

A szennyeződés kizárólag az erőműveket ellátó gázvezeték szakaszon jelentkezett, a lakossági gázellátást biztosító fogyasztói rendszerekbe nem került be. A gázszolgáltatás lakossági ügyfeleink esetében zavartalanul igénybe vehető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.