Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. December 20. 13:21, péntek | Helyi

Propaganda?

Propaganda?

Sajtótájékoztatót tartott Pintér Attila, a MSZP helyi szervezetének elnöke, és Magyar András, országgyűlési képviselőjelölt, a helyi szervezet alelnöke.

Költségvetési adatok helyett is propaganda címmel sajtótájékoztatót tartott az MSZP helyi szervezete.

Pintér Attila, a helyi szervezet elnöke arról beszélt, hogy a legutóbbi közmeghallgatáson sem kaptak választ arra, hogyan alakul a város jövő évi költségvetése, mennyi lesz a kiadási- bevételi oldal. A városvezetés többször elmondta, hogy a kormány a teljes adósságot átvállalja, de azt nem teszik hozzá, hogy emellett 4,5 milliárd forintot elvesz. Vannak plusz támogatások, de meg vannak szabva, hogy mire lehet fordítani, mit lehet fejleszteni. Szerinte ezzel elveszítik az önkormányzatok önállóságukat.

A rezsicsökkentéssel kapcsolatban azt a kérdést tette fel, hogy vajon mekkora veszteséget okoz a városi tulajdonú cégeknek. Mint mondta, az jó dolog, hogy a kormány foglalkozik a választópolgárokkal, de az már nem, hogy nem tesz különbséget, és a szegényebbek kevesebbet éreznek belőle.

Magyar András szerint a szociális ellátórendszer visszafejlődött az utóbbi időben. A létminimum alatt élők száma 4 millió, másfélmillió ember pedig mélyszegénységben él. Ők javítanák az ellátórendszert, küzdenének az éhség ellen.

"A maguk kis eszközével", a karácsony alkalmával, december 21-én, 11 órakor étellel várják a rászorulókat a Fészek Klub előtt (Köztársaság u.). Már felvették a kapcsolatot a családsegítő szolgálattal is, hogy jelezzék ezt a hárányos helyzetűeknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.