Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Május 24. 10:11, péntek | Helyi

Rágágogtak a dohányra

Rágágogtak a dohányra

Gyors lefolyású volt Szabó Zsolt független képviselő( Együtt 2014 és Párbeszéd Magyországért Mozgalom ) provokációs akciója, amelyben a polgármester ajtajára akarta kiragasztani a Nemzeti Dohánybolt feliratot.

Olyannyira gyors, hogy a meghirdetett időpontot követően néhány percen belül már távozott is, így a tudósítók többsége már nem is érte ott a hivatal második emeletén az ifjú képviselőt, hogy megörökíthessék a demonstrációját.

Viszont ott maradtak még jobboldali demonstrálók, akik libákkal, libarajzokkal, gágogással és feliratokkal tették egyértelművé, hogy nem szimpatizálnak sem Bajnai Gordonnal , sem Szabó Zsolttal.

Szabó Zsolt nem libát kapott, hanem lovat illetve lovardás feliratot, mint tájékoztattak az ifjú képviselő családi kapcsolataira tettek célzást mezőfalvi lovardával kapcsolatban.

A dohányos felirat és képviselő nem maradt, lettlégyen a vele egyet nem értő társaság nem marasztalta jelentősen, viszont közvetlen az Együtt 2014-es akciója után ( ez fél 3-kor volt, az 3 órakor) tartott ugyanezen témakörben sajtótájékoztatót a Jobbik Magyarországért Mozgalom.


Ezúttal nem Pintér Tamás , a szervezet helyi elnöke mondta el, hogy felháborítónak tartják a trafik-koncessziók odaadását, hanem Simon Csaba, a helyi szervezet alelnöke mondta el, hogy városunkban fideszes és mszp-s képviselők családtagjai, rokonai egyaránt kaptak trafik-koncessziót, ez pedig azt mutatja, hogy a két párt között összefonódás van. Egy nagy család – jegyezte meg ironikusan a Jobbik alelnöke.


Továbbvitte a gondolatot, hogy ezeknek a képviselőknek le kell mondaniuk mandátumukról, mert nem a közt szolgálják, hanem a családjukat. Valamint kezdeményezik a felülvizsgálatát a dohány-koncesszióknak. Kiemelte, hogy ebben a kérdésben érintett Hingyi László, akinek a lánya nyert trafik-üzemeltetési jogot, s Pintér Attila, akinek a sógora. Nekik mindkettőjüknek felelniük kellene a rokonaik miatt.
A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy valóban tudják, hogy Hingyi László lányának korábban is volt ilyen tevékenysége, de ez nem jelenti azt, hogy most is pályázni kellett volna, illetve nem szabadott volna neki az apja miatt több jogosultságra jelentkezni.

Pintér Attila,helyi MSZP elnökkel kapcsolatban pedig megkérdeztük, hogy egy képviselőnek hányad iziglen kell felelni a rokonai cselekedete miatt?
Ugyanis Pintér Tamás ( a Jobbik helyi elnöke) unokatestvére az mszp-s Pintér Attilának, tehát az előbbi logikáját folytatva, ha utóbbi tisztességtelenül viselkedik, akkor a Jobbik elnökének is viselnie kell a következményeit. Természetesen nem idézem pontosan a helyi Jobbik elnök szavait a felvetésemre, nem bírná a világháló, de tény, hogy nem értett egyet velem.
Egy biztos, nem csupán a kétfrontos támadás miatt szükséges, hogy pontos és átlátható adatok lássanak napvilágot arról, hogy ki az , és hány olyan van, aki kimaradt, bár joga lett volna rá, és a megélhetése függ a dohányárusításból. És persze döntést kell arról is hozni, hogy velük mi legyen…. Addig persze minden csak kampány és politika. Ez pedig mint tudjuk, nem túl egzakt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.