Városlista
2022. július 6, szerda - Csaba

Hírek

2012. Március 08. 07:21, csütörtök | Sport
Forrás: STOP

"Órákon belül tudnék róla" - nem számol tragédiával az eltűnt magyar kenus felesége

Lehet, hogy ezekben a percekben is éppen könyvet ír viszontagságairól Rakonczay Gábor.

Mindenesetre egy kiadóval már megállapodtak, és ha a kenus, akivel egy hónapja szakadt meg a kapcsolat, sikeresen partot ér, mindenki megtudhatja, mit érzett az alatt az idő alatt, amíg teljesen egyedül volt az Atlanti-óceánon.

Rakonczay Gábor világrekord-kísérletét január végén kezdte. Ha célba ér, elsőként evezi át az Atlanti óceánt kenuval. Február 6-a óta azonban nem lehet vele kommunikálni, akkor kapcsolta be ugyanis műholdas telefonját utoljára. Ezután kétszer is felborult Vitézre keresztelt kenujával, ennek következtében elektromos műszerei valószínűleg tönkrementek.

Február 20-án indult el a neves magyar borász, Szeremley Huba az Elizabeth fedélzetén abba a térségbe, ahol Gábor is lehet. Három napja keresztezte is a kenus útvonalát, de nem szolgálhatott jó hírekkel az aggódó feleségnek.

- Nem kommunikálunk folyamatosan az Elizabeth-tel, akkor fog hívni, ha esetleg meglátja Gábor jelzését. Egyébként bármilyen hajó, amely azon az útvonalon halad, észreveheti a Vitézt. Ezt jelentik a parti őrségnek, akik azon nyomban telefonálnak nekem. Ha valaki látná Gábort, pár órán belül tudnék róla. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy bármelyik percben megcsörrenhet a telefonom a jó hírrel - mondta el a STOPnak Rakonzay Viktória, a kenus felesége, majd hozzátette, rettenetesen aggódik férje miatt, de túljutott az állandó rettegésen, és megpróbál a napi teendőire koncentrálni.

Viktóriának még így is könnyebb a dolga, mint a kenusnak, aki több mint 4 hete senkivel sem tud kommunikálni.

- Borzasztó lehet az egyedüllét, pszichésen biztosan nagyon megviseli őt. Könnyebb lenne neki, ha tudná, hogy családja, barátai, a szponzorok, és rajtuk kívül megannyi ember, akiket személyesen nem is ismer, mind mellette állnak, gondolnak rá és drukkolnak neki - folytatta Viktória, aki pontosan tudja, milyen az óceánon hajózni, mert pár éve férjével együtt eveztek az Atlanti-óceánon a Tűzhangyával, egy saját készítésű hajóval. A kenus felesége hozzátette, hogy Gábor talán erőt tud meríteni azokból a dolgokból, amiket magával vitt a világrekord kísérletre.

- Majdnem ezer számot vettem fel neki, a rocktól a szerelmes számokig, és sok könyvet is elvitt magával olvasni. Ezek átsegíthetik őt a nehéz órákon, amikor nem kell eveznie. Valamint szabadidejében írja az útról készült beszámolóját is, ami hazaérkezése után hamarosan könyv formában fog megjelenni - magyarázta a kenus felesége, aki szinte kizártnak tartja, hogy férjének bármi baja eshetett. - Mivel a kenu úgy lett megépítve, hogy nem tud elsüllyedni, Gábor pedig a mentőkötél miatt -, amit állandóan magára csatol, ha fent van a fedélzeten - nem tud a kenutól elsodródni, szinte biztos vagyok abban, hogy nem eshetett baja. A két brit kenus, akik Gáborral majdnem egy időben indultak, jól tudnak haladni az útjukon. Egyikük, Tommy Tippetts, aki 4 nappal korábban indult útnak, tegnap volt túl a féltávon. Mivel a Vitéz sokkal jobb felszereltségű, mint az ő hajójuk, és amíg tudtuk követni, tartotta is a tempót velük, ezért gondoljuk, hogy Gábor is jól halad, talán túl van ő is a féltávon, és a tervezett időben, április közepén partot is fog érni.

STOP

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 05. 19:02, kedd | Sport

Sikerült hozzászokni az autóhoz!

Új navigátor, újszerű autó, régi pályák, sikeres célba érkezés. Ez jellemzi a Juhász - Gondos ralipárost.

2022. Július 05. 15:03, kedd | Sport

Hiányzott már a Rallye!

A Köbli Károly - Szilágyi Mihály ralipáros egy Škoda Felicia Kitcar fedélzetén vágott neki az 55. Fenstherm Kontakt Mecsek Rallye-nak.

2022. Július 05. 12:01, kedd | Sport

A jövő válogatottjában

2022. Július 04. 19:26, hétfő | Sport

Lépj a legendás elődök útjára!

A harmadik évében járó Hybrid RX Team egyik autója felszabadult a Nyirádi OB futamra 2022.07.16-17-re.