Városlista
2021. október 28, csütörtök - Simon

Hírek

2017. Március 07. 07:46, kedd | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Rali: balszerencsés évkezdet

Rali: balszerencsés évkezdet

A Ritmus ASE párosát, a Mitsubishi EVO IX-el versenyző Várkonyi-Makai duót nem kísérte szerencse a 7. Ina Kumrovec Rallye-n. Egy jobb hátsó defekt és az azutáni késés megpecsételte a sorsukat.

Várkonyi Szabolcs: Jól kezdődött a verseny, az első napi prológon a legjobb magyar és a legjobb nem R5-ös páros is mi voltunk. Persze tudtam, hogy a másnapi szűk, sodrós, dobálós gyorsokon ez nem valószínű, ezt még szoknom kell a Mitsubishivel, mert sajnos a teszthez nem találtunk még hasonló helyet sem. Az első gyorson így elég sokat kaptunk, de másodszorra, mikor a többiek csak pár másodpercet javultak, mi közel 20-at, így nagyon vártuk a következőt! Sajnos ott 3-4 km után kaptunk egy defektet, bár nem éreztem, hogy miért, de szétnyílt a felni középen, így itt több, mint egy percet kaptunk, gyakorlatilag értelme sem volt már tovább menni. Ezt még tetézte, hogy az indokolatlanul szűk etap idő miatt még késtünk is 10 percet. Ám úgy döntöttünk, gyűljenek a kilométerek, ezért kimentünk az utolsó gyorsra, ahol sajnos csak 1-2 km-t mentünk és meg kellett állnunk a félig csapattárs Szilágyiék balesete miatt, de aztán kiderült, hogy szerencsére jól vannak! A célba ezek után be se mentünk. Most a Rebenland Rallye következik 2 hét múlva, remélem ez egy jó gyakorlás volt a hasonló pályák miatt és már bátrabb leszek az autóval.

Makai Gergely „MGR”: Már a pályabejárás után tudtuk, hogy nem lesz könnyű verseny. Nagyon szűk és sok levágós kanyar várt minket. Most először volt abban részem, hogy a gyors dobálós pályán milyen gyorsan kell diktáljak. Volt olyan rész, ahol felnézni sem tudtam. A második gyorsasági szakaszon az elsőhöz képest sokat tudtunk gyorsulni, ezért nagyon vártuk a többi szakaszt. A harmadikon elrajtolva úgy éreztem, hogy most még jobban haladunk, aztán jött egy jobb hátsó defekt. Kimentünk a stop-ig, majd pár perc keresés után találtunk egy helyet az út szélén ahol nekiálltunk cserélni. Sajnos annyira szűk volt az etap idő, hogy kikéstünk és kaptunk 100 másodperc büntetést. Így a jó helyezéstől elbúcsúzva álltunk oda az utolsó rajthoz, ami etap lett számunkra Szilágyi Janiék esése miatt. Következik a Rebenland rally, bemelegítésnek tökéletes verseny volt ez, örültünk volna egy jó eredménynek, de reméljük majd Rebenlandon a szerencse is mellénk áll.

Támogatóink segítségét köszönjük: Hetech Trend, Vasút Komplett, Droidx, GDP Guru, Autoflex Ker., Villumen, Airvent, Carwax, Di-Fer csoport, ZFW Hortiservice, Sütödetech, VPT Group, ATRA Kft., KÉK - PTI Kft.

Címkék: autósport, rali

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 27. 19:28, szerda | Sport

Hibamentes versenyt kívánnék magunknak!

ERC futamon vesz részt Kronome Ákos és Pásztor a 14 gyorsot magába foglaló versenyen.

2021. Október 27. 18:26, szerda | Sport

Minden jó, ha ….

Sajnos idén nem nagyon volt olyan, hogy a Ritmus ASE mindkét támogatott párosának szerencséje van, ez a Rallye Hungary-n sem volt másként.

2021. Október 27. 10:39, szerda | Sport

Mixiék megnyerték a szurkolók szívét!

Mindössze kilenc pont hátránnyal érkeztek hazai futamukra Csomós Miklósék, akik bár minden tőlük telhetőt megtettek, egy defekt miatt azonban mégsem tudták megszerezni a hőn áhított bajnoki címet.

2021. Október 22. 09:06, péntek | Sport

Drukkolunk egy kis esőért, a Nézők szurkoljanak nekünk!

Idén a harmadik ERC futamán vesz részt Juhász Csaba. Most épp Bencs Zoltán navigál majd neki a 14 gyorsot magába foglaló versenyen.