Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2020. Augusztus 12. 16:46, szerda | Sport
Forrás: infovárosok

Rallycross: Eddig 100 százalékosak vagyunk!

Rallycross: Eddig 100 százalékosak vagyunk!

Győztes gumi taktikával Luigi nyerte a második versenyt is az új Hybrid rallycross sorozatban.

Máriapócson rendezték a Rallycross Ob soron következő fordulóját, ahol az idén debütáló Swift Hybrid RX Cup listavezetője, Luigi a tökéletes gumi taktikával magabiztosan nyerte meg ezt a hétvégét is:

„Hatalmas forróságban versenyeztünk mindkét nap - nyilatkozta a győztes döntő után Luigi - ami megviselte az autókat, szerelőket, de minket, versenyzőket is. Jól vettük ezt az akadályt, ahogy a többit is, ugyanis az első kifutástól fogva kisebb technikai problémákkal küzdöttünk, ezeket vasárnapra sikerült csak orvosolni, de a döntőre már rendben volt az autó.”

A Swift Hybrid RX Cup-ban, ahogy a rallycrossban, sőt, az egész autó-motorsportban limitálva van mennyi gumit használhatnak el egy hétvégén a versenyzők, így nagyon fontos, hogyan tudnak taktikázni, spórolni az edzések, előfutamok alatt a gumikkal, kinek mennyi marad a döntőre például.

„A gumi taktikánk olyan jól sikerült, hogy a döntőben négy új gumival tudtam rajthoz állni – folytatta Luigi -, így optimális versenytempót autózhattam, ezzel pedig rajt-cél győzelmet sikerült aratnom. Köszönöm az egész csapatnak illetve mindenkinek, aki azon dolgozott, hogy ez az autó célba érjen, izgatottan várjuk a folytatást!”

Két verseny után Luigi magabiztosan vezeti a bajnokságot, melynek következő állomását jövő hétvégén, az ausztriai Greinbach-ban rendezik.

Fotó: Hajóka SportFotó

- Sárosi Brúnó -

Címkék: autósport, Rallycross

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok