Városlista
2022. november 29, kedd - Taksony

Hírek

2017. Március 22. 07:52, szerda | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Rebenland Rallye: Várakozáson felül

Rebenland Rallye: Várakozáson felül

Várkonyi Szabolcs - Makai Gergely
Rebenland Rally - Ausztria
2017.03.17-18.
Ritmus ASE - Mitsubishi EVO IX.

Várakozáson felül sikeres versenyen van túl a Ritmus ASE csapata a Mitropa Kupa első fordulójában, az ausztriai Rebenland Rallye-n. Egy 3. és egy 4. helyet hozott el a csapat által támogatott két páros. A Várkonyi-Makai páros 4. lett, míg az osztrák 2-es kategóriába bronzérmet nyertek a Mitsubishivel, míg a Klausz-Csányi páros 3. lett és a kategóriájuk ezüst érme is az övék lett.

Várkonyi Szabolcs: Életem egyik legnehezebb, de legélvezetesebb versenyén vagyunk túl. Rengeteg kanyar, felhordás, néhol 200-as tempó, néhol 20-as, szerintem a 20km-es gyorsaságin több kanyar volt, mint Magyarországon az összes versenyen. Semmi nincs kigumizva, így olyan helyeken is le kellett vágni, ami nálunk szintén elképzelhetetlen. Szenzációsan rövid etapok voltak, ebédidővel, így kipihenten lehetett menni a következő gyorsra, nem hulla fáradtan a rengeteg etaptól. Ezt persze nem a magyar rendezők ellen mondom, csak tényként, az úthálózatunkról természetesen nem ők tehetnek. A shakedown-on nem tudtunk részt venni egy elektromos hiba miatt, így kérdéses volt, hogy egyáltalán el tudunk indulni. Az első komoly versenyem volt a Mitsubishivel aszfalton, míg ellenfeleim kb. 20 éve ilyen autókkal versenyeznek, ráadásul itt még soha nem indultam, így az első pár gyors tapogatósra sikeredett, de sikerült folyamatosan gyorsulni. Sajnos volt egy megforgásunk, ami pont egy helyezést jelentett, 3 mp-el maradtunk el az előttünk végző párostól, de talán az eredményünk jobb, mint elsőre vártuk. Klauszék rettentő gyorsak voltak, gratulálok nekik, de ők már a határon autóztak a legtöbb helyen, így a többi versenyen már illene előttük végezni. szeretném megköszönni a Hideg Rallye Team sok segítségét, különösen Krisztiánét, e nélkül biztos lassabbak lettünk volna. Navigátorom WRC-s elfoglaltsága miatt nekünk kimarad a Lavanttal Rallye, a következő versenyünk májusban az Opatija Rallye lesz, amit nagyon várok, hisz oda már ismerősként térek vissza.

Makai Gergely: A verseny előtt jó páran mondták nekem, hogy a Mitropa Rally Cup első fordulója Ausztriában egy nagyon komoly és embert próbáló verseny mind a pilótának, mind a navigátornak. Ezt én is így éreztem, hisz első komolyabb versenyem volt, de igyekeztem a legjobbat kihozni magamból és a kialakult helyzetekből. Nyilván van bőven mit tanulni és fejlődni, de szeretnék navigátorként is olyan elismert lenni, mint a fotózásban. Az autó szenzációsan gyors (köszönet érte a csapatnak). Szabolcs nagyon jól, és magabiztosan tudott menni, ami segítség volt nekem is, és ezúton is köszönöm neki a szakmai támogatást. A Mitropa Kupa 4. helyével sok pontot tudtunk gyűjteni, ami lelkesedésre ad okot mindkettőnknek. Szeretnék gratulálni Hideg Krisztián – Kerék István párosnak, valamint Klausz Kristóf – Csányi Botond kettősnek, nagyon szépen és gyorsan mentek. Látszik mennyi munka van mögötte! A következő versenyünk május elején lesz Horvátországban, így lesz egy kis időm még jobban felkészülni - mentálisan is, de várom már az újabb kihívást, úgy tűnik, a rallyzás is magával ragadt, nemcsak a fotózása.

Támogatóink segítségét köszönjük: Hetech Trend, Vasút Komplett, Droidx, GDP Guru, Autoflex Ker., Villumen, Airvent, Carwax, Di-Fer csoport, ZFW Hortiservice, Sütödetech, VPT Group, ATRA Kft., KÉK - PTI Kft.

Fotók: Ritmus ASE

Címkék: autósport, rallye

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 29. 19:36, kedd | Sport

Benyó Máté minden szinten előlépett, jövőre csúcsra érne a Peugeottal

A Korda Racing egyik vezérpilótája ismét második helyen végzett a 2022-es Rallycross Magyar Bajnokság Supercar kategóriájában,

2022. November 28. 19:06, hétfő | Sport

Egy álmot élek meg!

Tegnap volt az Érd Arénában a Magyar Rally Országos Bajnokság 2022 Díjkiosztó Ünnepsége, ahol kategóriádban 3. helyen zártad a bajnokságot, illetve különdíjat kaptál.

2022. November 28. 11:05, hétfő | Sport

Öt érmet nyertek a magyarok a teqball-világbajnokságon

A magyar csapat öt érmet szerzett a Nürnbergben rendezett teqball-világbajnokságon, ezzel a legeredményesebb volt a nemzetek versenyében.

2022. November 23. 06:00, szerda | Sport

Cristiano Ronaldóval szerződést bontott a Manchester United

A Manchester United labdarúgócsapata közös megegyezéssel szerződést bontott Cristiano Ronaldóval.