Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2012. Május 28. 15:09, hétfő | Helyi

Regina és a gyereknap

Regina és a gyereknap

Ingyen ugrálóvárak, légvárak, mai és népi gyerekjátékok, műsorok a színpadon, családok együtt jó időben, ilyen volt az idei gyereknap.

Sok-sok ezer ingyen fagylalt fogyott el a szponzorok jóvoltából, hosszú sorok kígyóztak, aztán türelmesen kivárták, hogy újabb szállítmány érkezzen. Nem volt idegeskedés a légváraknál sem, mindenki türelmesen várta a sorát, hogy bejusson. Akinek ez nem volt ínyére, az átmehetett a park másik felére, ahol gyorsabban feljuthatott a gyerek álmai játékára, de azért fizetni kellett. Valamit valamiért.

A színpadon pazar bemutatók... a sátraknál megpihenő, beszélgető szülők...

Regina eltűnt és még sem

Egy ideges anyuka jött a szervezőkhöz, eltűnt a kislánya. Négy és fél éves , szőkés barna, copfos,lila ruhában. Alig tudja elmondani, mi történt, majd eszét veszi a rémület, hogy nincs meg a gyerek. Bement az ugrálóvárba, s nem látják sehol. Az egész család Regina keresésére indult. Gyorsan a hangosbemondó, rendőrsök, mentősök, mindenki a kislány keresésébe fog. Magam is elsétálok a légvár fele, s bámulok befele a paraván mögé.

Egy copfos lila ruhás kislány is feltűnik az " emeletre mászó" apróságok sorában... Rákiabálnék, hogy Regina, de zene van, sok gyerek, nem ér el a hangom. Egy kisfiúnak szólok, hogy menjen a copfos kislány után, s kérdezze meg, hogy Regina-e a neve. A gyerek visszajön, hogy igen. Gyorsan megjelennek a szervezők, a rendőrök, hozzák ki a kislányt.,aki rémülten keresi a cipőjét,. nem tudja mire vélni a körülötte lévő idegeneket és riadalmat. Nyugtatom, mindent jól csináltál, ügyes voltál, visznek anyához, aki nem talált a várban, de nincs semmi, semmi baj, mindent jól tettél... A törékeny többség készségesen engedelmeskedik az " egyenruhásoknak". Várja, hogy szóljanak édesanyjának, aki lélekszakadva rohan oda hozzá. Öleli, csókolja a semmit nem értő, de most már megnyugvó kislányt. Nincs semmi gond. Az akció lefújva, a járőröknek megköszönve a készenlét, s a dolgok további kényelmes, napsütötte gyermeknapiasan folytatódnak tovább....

Regina is megvan...

Képek ITT láthatók...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.