Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Október 14. 07:21, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Rejtélyes csalás a népszámlálási kérdőíven

Rejtélyes csalás a népszámlálási kérdőíven

Utólag írtak bele egy budakeszi nő népszámlálási kérdőívébe - tudta meg a Magyar Nemzet.

A nő saját lakásán fogadta a számlálóbiztost, aki megvárta, amíg kitölti a lapot, majd a lezárt borítékkal távozott. Pár nap múlva, amikor a KSH-munkatársa visszatért egy másik űrlappal a nő észrevette, hogy a kérdőív borítékját felbontották, a nemzetiségre és vallásra vonatkozó részt pedig más színű tintával valaki kitöltötte. A nő viszont ezt korábban üresen hagyta, ugyanis nem kötelező kitölteni. A számlálóbiztos azt állítja: ő nem írt bele utólag a kérdőívbe. A Központi Statisztikai Hivatal azonnali vizsgálatot ígért az ügyben. „Természetesen elindul az eljárás. Ott ki fog derülni, hogy ki volt a hibás és ennek megfelelő lesz az eljárás kimenetele. A számlálóbiztosoknak nagyon pontosan meg van határozva, hogy mi az ő lehetőségük és joguk. A számlálóbiztosnak az a dolga, hogy ő a válaszadó válaszainak megfelelően lejegyzetelje a válaszokat, és abban semmit meg nem másíthat” - mondta Virág Eszter, a Központi Statisztikai Hivatal népszámlálási vezetője. (da)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni