Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Július 08. 09:03, péntek | Belföld
Forrás: Eduline

Rendkívüli: 2019-től jöhet a rövidebb nyári szünet

Rendkívüli: 2019-től jöhet a rövidebb nyári szünet

Erről maga Palkovics László beszélt egy ma megjelent interjúban.

Az interjúban az államtitkár azt mondta, hogy az új Nemzeti alaptanterv (NAT) kialakításakor döntenek majd arról, hogyan rendezzék át a tanév szerkezetét.

A tervek szerint a nyári hónapokban egy-két héttel többet lennének iskolában a gyerekek, de ezzel együtt az őszi és a tavaszi szünetek meghosszabbodnának: "összességében egyenletesebb eloszlása lenne a szüneteknek, ami a gyerekek terhelését csökkentené" - mondta.

Ennek részleteit az új NAT tartalmazza majd, amely 2018 szeptemberében lép hatályba, így a szünetre vonatkozó változások 2019-ben várhatók - fejtette ki az oktatási államtitkár.

Palkovics László azt is kiemelte, hogy a 9 osztályos iskola kérdésével foglalkozni kell, mivel - mint fogalmazott - "számtalan előnye van, de veszélyekkel is jár". Az államtitkár hozzátette: a Köznevelési Kerekasztalon biztosan sokat fognak erről beszélni.

Korábban az Eduline-nak is megerősítette az államtitkár, hogy napirenden van a korábban felmerült rövidebb nyári szünet koncepciója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország