Városlista
2022. május 16, hétfő - Botond, Mózes

Hírek

2020. Augusztus 04. 17:20, kedd | Helyi

Rendkívüli közgyűlés, 16 döntés

Rendkívüli közgyűlés, 16 döntés

Fport támogatás, terítéken az Energo.hőterm, fejlesztések

Módosította a közgyűlés helyi szociális rendeletét az idevonatkozó országos törvényváltoztatásainak megfelelően és több helyi intézmény esetében fogadott el új alapító okiratot, ugyancsak országos szabályozáshoz (például közalkalmazotti jogviszoyn megszüntetése) igazodva.

Döntöttek sport-támogatásokról.

Sokakat érinthet a sportpályázatra benyújtott alapítványi támogatási kérelmek önkormányzati támogatásának elbírálása, ami közgyűlési hatáskör. A Dunaújváros Tornasportjáért Alapítvány 750.000,- Ft., a Kőrösi Diákalapítvány 200.000,- Ft., a Dunaújvárosi Birkózósport Alapítvány 500.000,- Ft., a Dunaújváros Utánpótlás Sportjáért Alapítvány 1.000.000,- Ft éa a Petőfis Tanítványainkért Alapítvány 100.000,- Fr, támogatásban részesül.

A közgyűlés a DVG Zrt. által üzemeltetett Radari Sporttelep használatára bruttó 7.620.000,- Ft támogatást biztosít a Dunai Ökölvívó Sportegyesület, a Dunaújvárosi Amerikai Futball Sportegyesület, valamint a Dunaújváros Utánpótlás Futball Klub Sportegyesület részére azzal, hogy a Dunai Ökölvívó Sportegyesület nem rendelkezik kizárólagos használattal a Nyers László Küzdősport Centrumban.

Terítéken az Energo-Hőterm Kft. ügye

Már többször is szerepelt az Enero-Hőterm Kft. a közgyűlés előtt. Legutóbb ismét nem fogadta el a testüllet a hőtermelő cég 2018. évi beszámolóját. Új fejlemény, hogy Busi Éva, a cég ügyvezetője lemondott, a cégnek rendkívüli taggyűlést kell tartania. A közgyűlés hosszú és részletes utasításokat tartalmazó útmutatást hagyott jóvá a cégben az önkormányzatot képviselő tagja számára, hogy mely kérdésekben miként szavazzon. Többek között arra is felhívta a figyelmet, hogy a DVCSH Kft. többségi tulajdonosa (mármint a DVG Zrt.) és érje el, hogy a DVCS Kft. lápjen be a hőszolgálzatási szerződésbe,(mert a városi távjőszolgáltatás közfeladat), ugyanakkor ne lépjen be az Energo-Hőterm Kft.szerződésrendszereibe, mert az meg veszélyeztethetné a távhőellátást.

Fejlesztés Kulcson és a múzeumban

Kulcs elkészíttette a településfejlesztési koncepcióját és a településrendezési eszközeit. A településfejlesztési koncepcióról, az integrált területfejlesztési stratégiáról és a településrendezési
eszközökről, a vonatkozó kormányrendelet előírásainak megfelelően elkészíttette az egyeztetési anyagot,városunknak, amellyel kapcsolatban kérte véleményét. Dunaújváros közgyűlése Kulcs településfejlesztési eszközeinek egyeztetési anyagát elfogadta, de az egyeztetési folyamatban továbbra is részt kíván venni.

Dunaújváros TOP-6.1.4-16-DU1-2018-00002 számú „Intercisa
Múzeum fejlesztése” cimű pályázata támogatást nyert. A feladatra az
önkormányzat 3 cégtől kért ajánlatot. A legkedvezőbbet a GUBAHÁMORI Kft tette ezért vele köt szerződést az önkormányzat
A vállalási ár bruttó 16 millió 550 ezer forint.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 02. 08:03, hétfő | Helyi

A magyar nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődnek az érettségik

Hétfő reggel országszerte kezdődnek az írásbeli érettségi vizsgák. Az első érettségi napon magyar nyelv és irodalomból középszinten mintegy 71 ezren, emelt szinten több mint 2200-an adnak számot tudásukról.

2022. Április 22. 05:00, péntek | Helyi

Csapadékosra fordul az időjárás

Több hullámban csapadék érkezik pénteken, zivatarveszély miatt az ország nagy részére figyelmeztetést is kiadtak. A hétvége további részében is sokfelé borús és hűvös idő várható

2022. Április 22. 05:00, péntek | Helyi

Csapadékosra fordul az időjárás

Több hullámban csapadék érkezik pénteken, zivatarveszély miatt az ország nagy részére figyelmeztetést is kiadtak. A hétvége további részében is sokfelé borús és hűvös idő várható

2022. Április 20. 06:00, szerda | Helyi

Eltemették Antall Józsefnét

Eltemették Antall Józsefné Fülepp Klárát Budapesten, a Fiumei Úti Sírkertben kedden.