Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Január 09. 00:11, péntek | Helyi

Repülő kezek a hétvégén - videóval

Repülő kezek  a hétvégén - videóval

Nem mindennapi csemegével várja a zenerajongókat a Sándor Frigyes Zeneiskola immár hagyományos újévi koncertjén. Orosz Zoltán és Horváth Kornél repülő kezeiből láthatnak is ízelítőt.

A két kiváló muzsikus 2008-ban határozta el, hogy e különleges hangszer-összeállítással közönség elé lép. Zenéjük nehezen sorolható bármely műfaji kategóriába, mivel produkciójukban fellelhetőek a klasszikus, a jazz és a folk zene elemei, igazi XXI. századi zenével varázsolva el a közönséget. Repertoárjukban fontos szerepet kap az improvizáció; hangszeres virtuozitásuk és játékuk dinamikai gazdagsága igazi energiabomba!

Horváth Kornél az egyik legkiválóbb hazai, világszerte elismert ütőhangszeres művész, aki kongán és bongón túl játszik olyan különleges hangszereken is, mint a gatodrum, chekere, udu, hang. Igazán a Trió Stendhal-al (1987-1993) lett országosan közismert zenész, a trió tagjaként Dés Lászlóval és Snétberger Ferenccel értek el ez ideig Magyarországon páratlan sikert. Első jelentős nemzetközi sikerét 1998-ban a lipcsei jazzfesztiválon aratta a Lantos Zoltán Mirrorworld Quartettel. Azóta folyamatosan turnézik külföldön állandó és alkalmi formációkkal. 2000-től rendszeres meghívásoknak tesz eleget, ahol hazai, európai, s az egyesült államokbeli főiskolákon és egyetemeken tart bemutató előadásokat, workshopokat. Pályafutása során szinte valamennyi neves hazai dzsesszmuzsikus társaságában színpadra lépett, és olyan nemzetközi hírességekkel koncertezett, mint Enver Izmailov, Al Di Meola, Alegre Correa. Számos rangos fesztiválra kapott meghívást, fellépett több mint 20 európai országban, az Egyesült Államokban, Mexikóban, Indiában és Észak-Afrikában. A művész – zenei munkássága elismeréseként kapott – számos rangos díjjal is büszkélkedhet:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.