Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2019. December 19. 21:25, csütörtök | Helyi

Részben megismételt közgyűlés karácsony előtt

Részben megismételt közgyűlés karácsony előtt

Ünnepséggel kezdődött, azután két díj polgármesteri átadása következett, azután a megyei kormányhivatal kifogásai felolvasásával, majd kényszerű ismétlésbe fordult a közgyűlés.

A Mindannyian mások vagyunk egyesület és a Móricz Zsigmond Általános Iskola ünnepi műsorával kezdődött, majd két önkormányzati díj átadásával folytatódott a 2019. december 19-én megtartott közgyűlés.

A Szociális Munkáért – Dunaújváros Díj idei díjazottja Csepelyi Anna, a Jószolgálati Otthon Közalapítvány Bercsényi úti gondozóházának vezetője.
Csepelyi Anna 1996. júliusa óta dolgozik a Jószolgálatin Otthon Közalapítvány ellátásaiban. Kezdetben szociális munkásként, majd a támogató szolgálat vezetőjeként, 2010. óta a Bercsényi úti intézmény vezetőjeként dolgozik. A szociális munkás diploma mellé elvégezte a szociális menedzser képzést is. Munkájában a segítő szándék az elsődleges, határozottan és következetesen irányítja a bentlakásos intézmény mindennapi munkáját. Kollégái bármikor számíthatnak rá, precizitása, empatikus készsége, segítőkészsége példaként szolgál mindenki számára.
Feladatai elvégzésében mindig a pontosság és a megbízhatóság jellemzi. Kiemelt hangsúlyt fektet értékeink megőrzésében. Magas szintű szakmai elvárással rendelkezik nemcsak kollégái, de önmaga iránt is.
A vezető asszony néhány kollégájának véleménye: Csepelyi Anna 22 éve a kolléganőm. Szeretem a lendületét, fáradhatatlan optimizmusát, a fantasztikus problémamegoldását és találékonyságát. Szeretem a kitartását, a hitét, az önzetlenségét. Szeretem, hogy bármikor bármiben számíthatunk rá. Weöres Sándor szavai jutnak róla eszembe: „Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkodni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél”.
Anna nem főnök. Ő vezető, csapattag, kolléga. Ő nem irányít, hanem irányt mutat, és segít elindulni, ha mégsem tudunk egyedül elindulni, és végig is kísér, ha szükségünk van egy támogató kézre. A legnagyobb gyengesége ugyanakkor a legnagyobb erőssége is: az óriási szíve, ami nyitva van, mindig és mindenki felé. Bármikor képes adni, egy igaz szóval, egy öleléssel, egy szeretetteljes mosollyal, és ott van, ahol szükség van rá, bátran harcol a házért és értünk, erején felül és emberi határokon túl. Megtanít jól tenni, szeretve szolgálni, adni és kapni, és bízni abban, hogy a holnap mindig kicsit könnyebb lesz.
Az értékeink védését tartom a legfőbb erényének. Ragaszkodik, hogy az eddigi jó hagyományainkat tovább vigyük, határozottan kiáll az ellátottak védelméért. A mindent együtt-velük elv híve. 23 éve dolgozunk együtt, mindent tudunk a másik munkájáról, sokszor egyeztetni sem szükséges, ugyanaz a megoldás jut az eszünkbe. A legfontosabb szempont mindig az ellátott érdeke. Bármikor számíthatok rá a munkában és a magánéletben egyaránt.
A kimagasló színvonalon, és lelkiismeretesen végzett szakmai tevékenységének elismeréseként, Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a Szociális Munkáért Dunaújváros Díjat 2019-ben, Csepelyi Annának adományozza.


A „Dunaújváros Egészségügyéért” díj idei díjazottja dr. Csobánczi Piroska, a Szent Pantaleon Kórház főorvosa.
Dr. Csobánczi Piroska a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen 1975-ben szerzett általános orvosi diplomát. Rögtön első munkahelye a Szent Pantaleon Kórház lett. 1979-ben neurológiai, 1989-ben pedig pszichiátriai szakvizsgát tett. 1999-ben a Pszichiátriai Osztály alapító munkatársa volt. Tudományos érdeklődési köre a demencia és az Alzheimer kór.
2002 óta a Psychiatria- Psychoterápiás osztály másod főorvosaként a vezetés aktív részese. 43 éves szakmai pályafutása és felkészültsége is mutatja a várossal és intézményünkkel kapcsolatos lojalitását és elkötelezettségét. Szakmai munkája során szoros, jó kapcsolatot alakított ki a társszakmákkal, illetve a háziorvosokkal. A betegekhez rendkívüli empátiával, megnyugtató bánásmóddal közelít, a hozzátartozók is korrekt, segítőkész felvilágosítást kapnak. Munkáját mindig nagyon megbízhatóan, alaposan, lelkiismeretesen végzi. Orvosként és munkatársként is magas tolerancia, jó alkalmazkodó képesség és széles körű empátia jellemzi.
Dr. Kovács Krisztina, nyugalmazott osztályvezető főorvos véleménye dr. Csobánczi Piroska főorvosról:
Több mint negyven éves munkakapcsolat fűz hozzá, először a neurológia majd a pszichiátriai osztályon dolgoztunk együtt. A kórházban működő pszichiátriai osztály kialakításában közösen vettünk részt, alapító tagjai vagyunk. Időszakosan nehéz körülmények ellenére mind emberileg, mind szakmailag támogató és tisztelettudó kapcsolatban voltunk. Mára mondhatom emberi barátság is lett belőle. Főorvosnőnek magas szintű szociális érzékenysége, fejlett problémamegoldó és differenciáldiagnosztikai készsége van. Akut ellátásban példaértékű. Szociális perifériára szorult betegek irányában nagyfokú humánus odafordulás jellemzi. Nagyon kötelességtudó és maximalista.
Fazekas Sándorné nyugalmazott osztályvezető főnővérvéleménye:
Csobánczi főorvosnőt a betegek nagyon szeretik, tisztelik és visszajárnak hozzá, sokan bizalmasan Piroska doktornőnek szólítják. Bárkit bármikor ellát, meghallgat és megoldást keres a problémáira. Kollégák, kórházi vagy egészségügyi dolgozók, amennyiben problémájukkal fordulnak hozzá, különös kollegiális figyelemmel szívesen segít nekik. Munkahelyi illetve közösségi programokra mindig nagyon készül, azokon szívesen részt vesz.
A kimagasló színvonalon, és lelkiismeretesen végzett szakmai tevékenységének elismeréseként, Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a Dunaújváros Egészségügyéért díjat 2019-ben, Dr. Csobánczi Piroskának adományozza.


Az ünnepi perceket követően kezdődött az „adok-kapok”. Szepesi Attila elsőként Orosz Csaba és Debreceni Tamás gyors reagálását méltatta egy gépkocsi alatt beszakadt úttest kapcsán, az után kérdésözönnel folytatta, amely többek között a DVG Zrt. és az önkormányzat egymásra utalt anyagi helyzetének kérdéseit firtatta. Cserna Gábor főként a főtéri rendezvényt, de elsősorban azt kifogásolta, hogy elmarad a szilveszteri rendezvény. Erre azonnal reagált Pintér Tamás: 21 millióba került a kampányzáró, ki kell azt is gazdálkodni. A kérdések legnagyobb részére törvényes határidőben ígért választ a polgármester.

A Fejér Megyei Kormányhivatal majd tízoldalnyi törvényességi kifogását, amely a FE/02/1187-1/2019. számú törvényességi felhívásban öltött testet. A hosszú – zárójeleket és idézőjeleket bőven tartalmazó - jogászati szöveget gondosan és türelemmel olvasta hangosan Pintér Tamás polgármester, majd megszavazta a közgyűlés a szervezeti és működési szabályzat módosítását, hogy ezzel kiiktassa a törvényességi kifogások egy részét. Ezután a négy fideszes képviselő elhagyta a közgyűlési termet és délig tartó szünetet rendelt el a polgármester. A hosszú szünetre azért volt szükség, hogy az szmsz módosítás hatályossá váljon. Ezután váltak joghatályossá a korábbi (kormányhivatal által érvénytelennek minősített) döntések aktuális megismétlései. Itt érdemes kiemelni egy epés megjegyzést: Érfekes, hogí évekre visszamenőleg sohasem kifogásolta a megyei kormányhivatal a közgyűlések rugalmasabb lebonyolítási módját, csak most.

Éppen elmúlt dél, amikor a megyei kormányhivatali kifogásnak helyt adva megkezdődhetett a megismételt közgyűlési szavazás, amelynek első része titkosan, két szavazófülke „hadrendbe állításával” zajlott. A lényeg: ismételten megválasztották a közgyűlési teremben maradottak a testület három alpolgármesterét. Ők: Mezei Zsolt főállású alpolgármester, aki egyúttal a polgármester általános helyettese, Barta Endre a kulturális területért felelős, míg Szabó Zsolthoz a gazdasági területek tartoznak A megválasztott alpolgármesterek Pintér Tamás polgármester előtt esküt tettek (képünk)

Újból megválasztották a testület kitartó (nem a Fideszhez tartozó) tagjai a közgyűlési bizottságok elnökeit, képviselő és nem képviselő tagjait az alábbiak szerint:

Pénzügyi, Gazdasági és Városüzemeltetési Bizottsága elnöke Tóth Kálmán.
Képviselő tagjai: Szántó Péter, Orosz Csaba, Utassy Éva, Motyovszki Mátyás. Nem képviselő tagjai: Deák Nóra, Lebics Edit, Felföldi Ágnes, Murányi Sándor.

Közbiztonsági és Környezetvédelmi Bizottsága elnüke: Orosz Csaba. Képviselő tagjai:Radoka Zsuzsanna, Utassy Éva, Motyovszki Mátyás, dr. Szlkely Károly. Nem képviselő tagjai: Andics József, Vereb Zoltán, Szőke István, Varjas Péter.

Oktatási, Kulturális és Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának elnöke: Szántó Péter, Képviselő tagjai: dr. Székely Károly, Tóth Kálmán, Utassy Éva, Orosz Csaba. Nem képviselő tagjai: Egresi Zsuzsanna, Csathó Gábor, Novák Istvánné, Kurucz Gergely.

Ifjúsági, Sport és Turisztikai Bizottság elnöke: Motyovszki Mázyás. Képviselő tagjai: Raduka Zsuzsanna, Orosz Csaba, Tóth Kálmán. Nem képviselő tagjai: Parcz László, Rákosa Katalin, Baráth Artúr.

Szociális, Egészségügyi és Lakhatási Bizottság elnöke: dr. Székely Károly. Képviselő tagjai: Utassy Éva, Raduka Zsuzsanna, Szántó Péter, Motyovszki Mátyás. Nem képviselő tagjai: Kovács Janka, Óvári-Tímár Viktória, Kiss Tibor, Kleinné Németh Judit,

Ügyrendi. Igazgatási és Jogi Bizottság elnöke Tóth Kálmán. Képviselő tagjai: Raduka Zsuzsanna, dr. Székely Károly, Motyovszki Mátyás. Nem képviselő tagjai: dr. Varga Balázs, Kárpáti Gábor, Pappné Grabant Ilona.

A most megismételt közgyűlés döntött a polgármester és alpolgármesterek illetményéről ls költségtérítéseiről, az időközben jóváhagyott kiadásokátvezetésével a költségvetési rendelet módosításáról és a közgyűlés jöcő évi munkatevéről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.