Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2012. Október 18. 08:45, csütörtök | Sport

Röplanda: Komoly csata várható!

Röplanda: Komoly csata várható!

Október 21-én, vasárnap, délután 14 órakor a régi idők hangulatát idéző mérkőzésre kerül sor a Dunaferr röplabda csarnokban, a Dunaferr és a Kazincbarcika csapatai között.

A múltban óriási csatákat láthattunk a két egyesület között, de az anyagi körülmények romlása mindkét csapatot nagyban sújtotta. A nagy barcikai sikerévek után az akkori bajnokcsapatból rengetegen ott hagyták a Vegyészt, Gelencsér, Tomanóczy, Csala, Kecskeméti, Szalai, Toronyai is távozott. Fiatalokkal kezdtek el dolgozni és tudatosan felépíteni ezt a mostani gárdát. Lépésről lépésre haladtak előre az NBII-től a mostani NBI-ig.

A Dunaferr és a Kazincbarcika „újkori” csatái három évvel ezelőtt kezdődtek, ekkor kerültek egymással szembe a Magyar kupa negyeddöntőjében, amely óriási csatát hozott. Mindkét csapat idegenben tudott győzni, de a jobb szettarány miatt a Ruffing gárda jutott tovább. A csata két évvel ez előtt szinte lemásolta az előző szezont, a két izgalmas meccset követően a Dunaferr volt a nyerő. A tavalyi bajnokságban a négy közé jutásért 5 mérkőzéses nagy csatát hozott a két csapat küzdelme. A hazai találkozóit magabiztosan hozta a piros-fehér csapat, de sajnos idegenben nem ment olyan jól. Az is igaz, hogy ekkor már az ex Dunaferres Bokor Elek is az ellenfelet erősítette.

Mindenképpen jó meccset várunk a csapatoktól!

Az idei bajnokságban megint változtak az erőviszonyok, hiszen a Dunaferr tovább fiatalodott, míg a Kazincbarcika az idei szezon egyik nagy favoritjává lépett előre. Visszatértek a külföldi bajnokságban játszó játékosok: Toronyai és Kovács. Nehéz tehát jósolni a mérkőzés végkimenetelével kapcsolatban, hiszen a Dunaferr a fiatalabb, ezzel együtt kiszámíthatatlanabb, de rutintalanabb csapat. Az biztos, hogy felszabadultan játszhatnak a játékosok. A mérkőzés elejétől kezdve a lefújás pillanatáig küzdeni kell, hiszen fiatal csapatunknak nincs vesztenivalója! Ebben segíthet a mérkőzésre kilátogató sportszerető szurkolótábor is!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 07:49, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - Az FTC a duplázásért, a Paks a történelmi sikerért hajt

A Ferencváros a duplázásért, míg a Paks története legnagyobb sikeréért küzd a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében.

2024. Május 14. 15:04, kedd | Sport

EURO-2024 - Rossi kihirdette 26 fős keretét

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra, illetve öt tartalékot jelölt meg.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Férfi kézilabda vb-selejtező - A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a tornára

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi világbajnokságra, mivel 36-23-ra nyert Litvánia ellen a selejtező vasárnapi visszavágóján, Veszprémben.