Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2014. Március 10. 07:26, hétfő | Helyi

Rudas a közösségért

Rudas a közösségért

Időseknek, fogyatékosoknak, nagy rendezvényeknél segédkeznek a Rudas középiskola diákjai.

A Rudas iskola a közösségért című ( TÁMOP-3.-2.-1.A-11/2-2012-0001 számú pályázat segítségével tovább bővíti, új területekre is kiterjeszti az iskola és az iskolások közösségért végzett munkáját.

Szemenyei István, igazgató mutatta be, hogy terveik szerint az iskola több mint száz diákja fog három tevékenységi körben (szociális, kulturális-közösségi és környezetvédelmi) több, mint 50 óra közösségi munkát végezni.

A diákok képviseletében Turcsán Fruzsina és Vida Zoltán "prezentálta" eddigi tevékenységeiket.

Nagyné Fauszt Csilla igazgató-helyettes hangsúlyozta, hogy a tervek között játszóterek parkok gondozása, felújítása szerepel,elsősorban az iskola környezetében, Mindemellett a tanulást is elősegítve kutatómunkát folytatnak a diákok a rácalmási temető vaskeresztjeinek felderítésében, mindezek Európában különlegességeknek számítanak. De továbberősítik a kapcsolatot a Mindannyian Mások Vagyunk Egyesületével,ahol a fogyatékosoknál segítő tevékenységet kívánnak felvállalni. Az eddigi jó kapcsolatot az idősek otthonával és a katolikus karitásszal is tovább bővítik. Találkozhatunk rudasos diákokkal a nagy városi rendezvényeken is, ahol karszalagot tűznek, szórólapot osztogatnak, eligazítanak.

A részt vevő tanárok ( Szemenyei Istvánné, Torma Erzsébet és Matussné Füleki Hella) hangsúlyozták, hogy a projektnek köszönhetően a diákok saját élményű tanuláson keresztül fejleszthetik szociális érzékenységüket, mindamellett, hogy megtapasztalják az együttműködést, a problémamegoldást, a felelős döntéshozatalt, amelyek elengedhetetlenek ahhoz hogy tudatos és felelősségteljes felnőttekké váljanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:21, kedd | Helyi

Pénzügy-deviza-bankközi-forint

Devizapiac - Gyengült kedden a forint

2024. Július 16. 10:16, kedd | Helyi

Jégkorong Erste Liga - A dán élvonalból erősít a Dunaújváros

A dán élvonalból érkező Mikkel Jensennel erősíti meg keretét a jégkorong Erste Ligában érdekelt Dunaújvárosi Acélbikák csapata.

2024. Július 12. 08:40, péntek | Helyi

ÁTVERÉS ÁTVERÉS HÁTÁN

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság nyomozói 33 rendbeli csalás elkövetése miatt folytatnak büntetőeljárást egy budapesti lakossal szemben.

2024. Június 25. 13:35, kedd | Helyi

ÁTVERÉS ÁTVERÉS HÁTÁN

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság nyomozói 33 rendbeli csalás elkövetése miatt folytatnak büntetőeljárást egy budapesti lakossal szemben.