Városlista
2024. február 28, szerda - Elemér

Hírek

2014. Március 10. 07:26, hétfő | Helyi

Rudas a közösségért

Rudas a közösségért

Időseknek, fogyatékosoknak, nagy rendezvényeknél segédkeznek a Rudas középiskola diákjai.

A Rudas iskola a közösségért című ( TÁMOP-3.-2.-1.A-11/2-2012-0001 számú pályázat segítségével tovább bővíti, új területekre is kiterjeszti az iskola és az iskolások közösségért végzett munkáját.

Szemenyei István, igazgató mutatta be, hogy terveik szerint az iskola több mint száz diákja fog három tevékenységi körben (szociális, kulturális-közösségi és környezetvédelmi) több, mint 50 óra közösségi munkát végezni.

A diákok képviseletében Turcsán Fruzsina és Vida Zoltán "prezentálta" eddigi tevékenységeiket.

Nagyné Fauszt Csilla igazgató-helyettes hangsúlyozta, hogy a tervek között játszóterek parkok gondozása, felújítása szerepel,elsősorban az iskola környezetében, Mindemellett a tanulást is elősegítve kutatómunkát folytatnak a diákok a rácalmási temető vaskeresztjeinek felderítésében, mindezek Európában különlegességeknek számítanak. De továbberősítik a kapcsolatot a Mindannyian Mások Vagyunk Egyesületével,ahol a fogyatékosoknál segítő tevékenységet kívánnak felvállalni. Az eddigi jó kapcsolatot az idősek otthonával és a katolikus karitásszal is tovább bővítik. Találkozhatunk rudasos diákokkal a nagy városi rendezvényeken is, ahol karszalagot tűznek, szórólapot osztogatnak, eligazítanak.

A részt vevő tanárok ( Szemenyei Istvánné, Torma Erzsébet és Matussné Füleki Hella) hangsúlyozták, hogy a projektnek köszönhetően a diákok saját élményű tanuláson keresztül fejleszthetik szociális érzékenységüket, mindamellett, hogy megtapasztalják az együttműködést, a problémamegoldást, a felelős döntéshozatalt, amelyek elengedhetetlenek ahhoz hogy tudatos és felelősségteljes felnőttekké váljanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 25. 16:30, vasárnap | Helyi

Tömegkarambol az M7-en

Kiderült, mi okozta az M7-en a halálos tömegkarambolt Egy ember meghalt, több tucat autó megsérült a rossz látási viszonyok miatt.

2024. Február 25. 14:22, vasárnap | Helyi

Fontos két pontot szerzett a Vasas Dunaújvárosban

A Vasas 29-27-re győzött a Dunaújváros vendégeként a női kézilabda NB I pénteki játéknapján.

2024. Február 17. 15:53, szombat | Helyi

Dunaújvárosban nyert a Csíkszereda

Az SC Csíkszereda esélyeshez méltón győzött 8-1-re Dunaújvárosban a jégkorong Erste Liga csütörtöki mérkőzésén.

2024. Február 10. 11:25, szombat | Helyi

90 év szép idő

Tamaskovits Sándorné, Vilma néni február első napján ünnepelte 90. születésnapját – ez alkalomból Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter önkormányzati képviselő látogatta meg őt a Barátság úti idős otthonban.