Városlista
2023. június 1, csütörtök - Tünde

Hírek

2011. Október 10. 08:27, hétfő | PR

Árvácskák és csarabok a sírokon

Árvácskák és csarabok a sírokon

Közeledik a Halottak napja. Készülődünk az emlékezés napjára. Szabóné Palkovics Katalint a Kegyelet Bt. üzletvezetőjét, az Ibolya virágbolt vezetőjét kérdeztük, hogy milyen növényekkel, virágokkal ültessük be a sírt, mire figyeljü

- Az árvácska és a krizantém mindenképpen jó választás. Az árvácskákat 15-20 cm tőtávolságra célszerűbb ültetni, s azért is jó döntés, mert két szezonos növény, azaz tavasszal is virágba borulnak. De hangulatosak a más egyéb sziklakerti és évelő alacsony növésű növények is. Ezek közül kiemelném a csarabot, amely külsőre az erikához hasonlít, viszont sokkal jobban tűri a mi éghajlatunkat.

- Hogyan kell ezeket gondozni?

- Az első két hétben mindenképpen oda kell figyelni, hogy ne száradjanak ki a növények, de az öntözést a fagyok beálltával mindenképpen abba kell hagyni.

- Természetesen vannak, akik nem tudnak vagy nincs idejük arra, hogy mindezt maguk végezzék el…

- November 2-ig van egy akciónk, amely révén nem kell kicipelni a temetőbe a megvásárolt virágot, meg tudják vásárolni a kórház előtti boltunkban, s átvehetik a temető melletti virágboltunkban a rendezvényteremnél a Temető út 60/b szám alatt.
A másik szolgáltatásunk, hogy vállaljuk alkalmanként is, de tavasztól őszig folyamatosan a sírok rendbetételét, ápolását, gondozását. Ha valaki távolabb lakik, vagy nincs ideje ide személyesen elvégezni a teendőket megrendelheti tőlünk is a szolgáltatást. Mi az aktuális állapotokat dokumentálva adunk egy tételes árajánlatot, amiből eldöntheti, hogy mit vesz igénybe, s ellenőrizheti akár fotókon, akár személyesen is az eredményt.

- Miket lehet rendelni?

- Többek között sírkő tisztítás, murvázás, gyepszőnyegezés, idénynövények beültetése, locsolás, havi gondozás. Információt kérhetnek minderről telefonon: a 0625/412117-es telefonszámon, vagy emailen a kegyelet@invitel.hu címen.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 29. 15:01, hétfő | PR

Nyári papucsok, amelyek nem hiányozhatnak a férfi ruhatárból

A férfi papucs már régóta nem az a lábbeli, amelyet kizárólag csak az uszodai klímához kötnek. A nyári ruhatár elválaszthatatlan elemeivé váltak, amelyek kiegészítik a férfiak laza és hétköznapi outfitjeit.

2023. Május 25. 14:05, csütörtök | PR

Nyugdíjas házakban javítanak, karbantartanak

Meghívásos közbeszerzési pályázaton nyert ingatlanok javítását, karbantartását jelentő munkákat a Jánosik és Társai Kft.

2023. Május 25. 09:45, csütörtök | PR

K&H: a Furfangos forintok, az A-PRO-K, a Szerencsetallérok és a Pénzt vagy életet csapat nyerte a vetélkedőt

több mint 8700 diák vett rész a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőn

2023. Május 17. 10:50, szerda | PR

Pokorny Lia, Geszti Péter és más sztárok erősítik a 10 millió Fa 1%-os kampányát

Idén lesz négyéves a még mindig kezdeti lendületével robogó 10 millió Fa közösség, amely mint alapítvány, más ilyen szervezetekhez hasonlóan végre maga is gyűjtheti az adók 1 %-át.