Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Október 10. 08:27, hétfő | PR

Árvácskák és csarabok a sírokon

Árvácskák és csarabok a sírokon

Közeledik a Halottak napja. Készülődünk az emlékezés napjára. Szabóné Palkovics Katalint a Kegyelet Bt. üzletvezetőjét, az Ibolya virágbolt vezetőjét kérdeztük, hogy milyen növényekkel, virágokkal ültessük be a sírt, mire figyeljü

- Az árvácska és a krizantém mindenképpen jó választás. Az árvácskákat 15-20 cm tőtávolságra célszerűbb ültetni, s azért is jó döntés, mert két szezonos növény, azaz tavasszal is virágba borulnak. De hangulatosak a más egyéb sziklakerti és évelő alacsony növésű növények is. Ezek közül kiemelném a csarabot, amely külsőre az erikához hasonlít, viszont sokkal jobban tűri a mi éghajlatunkat.

- Hogyan kell ezeket gondozni?

- Az első két hétben mindenképpen oda kell figyelni, hogy ne száradjanak ki a növények, de az öntözést a fagyok beálltával mindenképpen abba kell hagyni.

- Természetesen vannak, akik nem tudnak vagy nincs idejük arra, hogy mindezt maguk végezzék el…

- November 2-ig van egy akciónk, amely révén nem kell kicipelni a temetőbe a megvásárolt virágot, meg tudják vásárolni a kórház előtti boltunkban, s átvehetik a temető melletti virágboltunkban a rendezvényteremnél a Temető út 60/b szám alatt.
A másik szolgáltatásunk, hogy vállaljuk alkalmanként is, de tavasztól őszig folyamatosan a sírok rendbetételét, ápolását, gondozását. Ha valaki távolabb lakik, vagy nincs ideje ide személyesen elvégezni a teendőket megrendelheti tőlünk is a szolgáltatást. Mi az aktuális állapotokat dokumentálva adunk egy tételes árajánlatot, amiből eldöntheti, hogy mit vesz igénybe, s ellenőrizheti akár fotókon, akár személyesen is az eredményt.

- Miket lehet rendelni?

- Többek között sírkő tisztítás, murvázás, gyepszőnyegezés, idénynövények beültetése, locsolás, havi gondozás. Információt kérhetnek minderről telefonon: a 0625/412117-es telefonszámon, vagy emailen a kegyelet@invitel.hu címen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat