Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Június 19. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Schmitt Pál nem igényel lakást az államtól

Schmitt Pál nem igényel lakást az államtól

Schmitt Pál nem kíván élni törvényben biztosított lakáshasználati jogával.

A volt államfő irodája az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében hangsúlyozza: Schmitt Pál az ország jelenlegi gazdasági helyzetére tekintettel döntött így, megköszönve a kormánynak azt a lehetőséget, hogy a hatályos törvények értelmében állami ingatlant biztosítottak volna lakhatásához.
A köztársasági elnök jogállásáról és javadalmazásáról szóló törvény értelmében a korábbi államfőket kérelmükre megfelelő lakáshasználati jog illeti meg; a lakást és a fenntartását a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) biztosítja.
A jogszabály alapján a volt köztársasági elnököket havonta a mindenkori elnöki tiszteletdíj - jelenleg másfélmillió forintos - összegének megfelelő juttatás, gépkocsihasználat és sofőr, kéttagú titkárság, valamint térítésmentes egészségügyi ellátás is megilleti.
Schmitt Pál idén április 2-án mondott le tisztségéről, miután a Semmelweis Egyetem megfosztotta doktori címétől, az Országgyűlés ezt követően, május 2-án Áder Jánost választotta köztársasági elnökké.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár