Városlista
2023. november 29, szerda - Taksony

Hírek

2015. Március 07. 19:23, szombat | Helyi

Séta, vallomás, előadás és a mellrák

Séta, vallomás, előadás és a mellrák

Nők és a legfélelmetesebb rém : az emlődaganat. Szakemberek, túlélők és szövetségesek hívták fel egy sétával, előadásokkal és vallomásokkal a betegségre a figyelmet, s arra, hogy túl lehet élni.

Éva is a túlélők közé tartozik. Nem vette komolyan, nem ment el szűrővizsgálatra, csak szerencséje volt.

Ma már minden harmadik emlődaganat szűrővizsgálaton derül ki, s ekkor még az esetek döntő többségében kiválóan gyógyítható. Ma a mellrák legyőzésére hívta fel a figyelmet az a közel száz asszony, aki részt vett a sétán, s azt azt követő előadásokon, ahol a szakemberek mellett túlélők beszéltek a szűrővizsgálatok fontosságáról.

Az egészségtudatosság és a felvilágosítás mindenképpen fontos szerepet játszik a daganattal szembeni harcban. Éppen ezért ma is szórólapokon, sőt modelleken lehetett megtanulni az önvizsgálatot, s a daganatok kitapintását.

S, ahogy illik, kell, sőt fontos vidáman, jó hangulatban fejeződött be a rendezvény, hiszen az élet fontos, az élő pedig élni akar.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 21. 09:14, kedd | Helyi

Női vízilabda Eb - Huszonhárom fős kerettel kezdi a felkészülést a válogatott

Huszonhárom játékost hívtak meg a januári Európa-bajnokságra, valamint a februári világbajnokságra készülő bő keretükbe Mihók Attila és Cseh Sándor, a női vízilabda-válogatott társkapitányai.

2023. November 29. 17:26, szerda | Sport

Konferencia-liga - Szerbiában nagyot léphet a továbbjutás felé a Ferencváros

A Ferencváros csütörtökön nagy lépést tehet a továbbjutás felé, amennyiben legyőzi a Cukaricki csapatát Leskovacban a labdarúgó Konferencia-liga ötödik fordulójában.

2023. November 29. 06:00, szerda | Életmód

Magyarországon nem tervezik legalizálni az eutanáziát

Magyarországon az eutanázia nem engedélyezett és nem is kívánjuk legalizálni - tudatta egy az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt folyó per kapcsán az Igazságügyi Minisztérium (IM) kedden közleményben az MTI-vel.

2023. November 29. 06:00, szerda | Belföld

90 százalék fölé emelkedhet az egyszer használatos ital palackok visszagyűjtési aránya

Az új visszaváltási rendszerrel a mostani 40 százalék körüli szintről 90 százalék fölé nőhet az egyszer használatos italos palackok visszagyűjtési aránya