Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Január 14. 14:52, csütörtök | Bulvár
Forrás: mti - fotó:facebook.com/shakira

Shakira eladta zenéje jogait

Shakira eladta zenéje jogait

Shakira több millió dollárért eladta zenéje jogait a Hipgnosis Songs Fund nevű brit vállalatnak.

Minden idők legtöbb lemezt eladott latin-amerikai előadónője 80 millió korongot forgalmazott világszerte. 145 dala között olyan slágerek szerepelnek, mint a Hips Don't Lie, a Whenever, Wherever és a She Wolf.

A Hipgnosis Songs Fund az elmúlt években megszerezte Bob Dylan, Nile Rodgers, Blondie, Barry Manilow és Neil Young zenéjének jogait is. A cég nem árulta el az alku részleteit, de általában 15 évnyi jogdíjnak megfelelő összeget fizet ki előre egy-egy előadónak.

Adókedvezménnyel sokan "25 évnyi összegnek megfelelő pénzt kapnak egycsapásra" - mondta Merck Mercuriadis, a cég alapítója tavaly egy korábbi üzlettel kapcsolatban a BBC-nek.

A művészek ezzel azonnal anyagi biztonságot teremtenek, a Hignosis pedig örökké birtokolni fogja a jogokat, új bevételi forrásokat kialakítva a zene számára például filmes és televíziós licencekkel, új termékek piacra dobásával.

A három Grammy-díjat és 12 Latin Grammy-díjat nyert Shakira 1991-ben, 13 évesen adta ki első lemezét. Első angol nyelvű lemezét, a Laundry Service című albumot 13 millióan vásárolták meg 2001-ben.

Shakira volt a 2020-as Super Bowl félidejének fő előadója Jennifer Lopez mellett. A show tovább növelte a zenéje iránti érdeklődést és az értékét a befektetők számára.

Címkék: jog, shakira, zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.