Városlista
2023. március 21, kedd - Benedek, Bence, Miklós

Hírek

2011. Augusztus 09. 07:25, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Sokszor nem érnek célba a reálhozamok

Sokszor nem érnek célba a reálhozamok

Több esetben fordult elő, hogy a postahelyekre téves címzéssel érkeztek a magán-nyugdíjpénztári reálhozamok kifizetési utalványai.

Ilyen esetekben az utalványokat visszaküldik a feladó magánnyugdíjpénztárnak. A reálhozamok kifizetései kapcsán a leginkább előforduló hiba a nem létező, vagy hibás címek megadása, illetve a címzett nevének elírása - értesült a HVG.

A jelenlegi szabályok szerint a posta kézbesíthetetlennek minősíti az utalványt, ha a jogosult átvevőt nem tudják értesíteni, illetve azonosítani. Ezen utalványokat a hirdetményben meghatározott letéti idő, azaz 2011. szeptember 16-a előtt visszaküldik a feladó magánnyugdíjpénztárnak.

Mivel a reálhozam címzettjei a nyugdíjpénztárak ügyfelei, így az említett esetekben az összegek kiutalására csak a nyugdíjpénztárral való egyeztetést követően kerülhet sor.

A HVG értesülései szerint a Magyar Posta azt javasolja a nyugdíjpénztáraknak, hogy fontolják meg a visszaérkezett összegek újbóli kiküldésének lehetőségét a helyes címadatok megléte esetén.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: hozam

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 21. 07:19, kedd | Belföld

Történelmi pillanat: Mol-csoport: saját azeri kőolajmezőjéről érkező olajat finomít a MOL

Azeri Light típusú kőolajszállítmány érkezik a Mol-csoporthoz a pozsonyi finomítóba az azerbajdzsáni ACG mezőről, amelyben a Mol a harmadik legnagyobb tulajdonos - közölte az olajtársaság hétfőn az MTI-vel.

2023. Március 21. 07:15, kedd | Belföld

Navracsics Tibor: több tiszteletet Európának!

Több tiszteletet Európának; meg kell értenünk Európát, akkor van esélyünk arra, hogy mi is megértessük magunkat Európával - mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter.

2023. Március 20. 12:13, hétfő | Belföld

Átalakul a hulladékgazdálkodás Magyarországon július elsejétől

Számos feladat hárul az érintett vállalkozásokra a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszerről szóló közelmúltban megjelent rendelet szerint - hívta fel a figyelmet az EY az MTI-nek hétfőn küldött közleményében.