Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Augusztus 13. 00:09, szerda | Helyi

Sorsfordítás néhány fiatalnak

Sorsfordítás néhány fiatalnak

Sorsfordító esélyt kapnak azok, akik szakmát és állást is szeretnének egyszerre, ha jelentkeznek a népfőiskola új programjára.

Július 1-től 2015. november 30-ig tartó program az építőipari foglalkozatás bővítésére irányul, amelyben a 32 fő alacsony iskolai végzettségű fiatalnak (18-25), és elavult szakmával rendelkező 25-50 éves felnőttnek lesz lehetősége a szakmaszerzésre és a tartós elhelyezkedésre a kőműves és hidegburkoló, a festő, mázoló, tapétázó és az ács szakmák területén.

Kántor Károlyné, a népfőiskola elnöke a keddi sajtótájékoztatón elmondta elmondta, hogy a pályázaton nyertek pénzt a programra, amelyben a résztvevők már a képzés idején jövedelmet, s azt követően pedig állást kapnak a konzorciumi partnereiktől, amelyek között a jelen van a DVG Vagyonkezelő ZRt is és több építőipari vállalkozás.

A hallgatók havonta 1 hét elméleti, 3 hét gyakorlati képzésben vesznek részt. A szakképzés teljes időtartama munkaviszonyban történik. A résztvevők a képzés ideje alatt munkabért kapnak és az alábbi juttatásokban részesülnek: utazási költségtérítés a vidékről bejáróknak, étkezési hozzájárulás, ingyenes tankönyvek, munkafüzetek, képzéshez kapcsolódó munka- és védőruházat.

A népfőiskola várja mindazon Dunaújvárosban és vonzáskörzetében élő 18-25 év közötti pályakezdő fiatalokat, akik nem szereztek szakképesítést, illetve azokat a 25-50 év közötti személyeket, akik legfeljebb alapfokú iskolai végzettséggel, vagy elavult szakmával rendelkeznek.

Cím:Dunamenti Regionális Népfőiskola

2400, Dunaújváros, Jókai utca 19.

25/523-050

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.