Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Február 19. 22:25, szerda | Helyi
Forrás: fotó: Vohlmann György

Stratégiai partner lett a papírgyár

Stratégiai partner lett a papírgyár

A berendezés egy része is papírból készült. A fotelekről azt mesélte a nyíregyházi gyár vezetője, hogy nagyon híres darabok, a New York-i modern múzeumban láthatók a mostohatestvérei.

A berendezés egy része is papírból készült. A fotelekről azt mesélte a nyíregyházi gyár vezetője, hogy nagyon híres darabok, a New York-i modern múzeumban láthatók a mostohatestvérei. Az íróasztal, ahol az ünnepélyes szerződéskötés történt, szintén papír alapanyagú.

Mi más is lehetett volna, hiszen Európa harmadik legnagyobb papíripari vállalkozásának ünnepi rendezvényét díszítették. Kedden kötött stratégiai megállapodást a magyar kormány az osztrák családi vállalkozással a Prinzhorn-csoporttal, a Hamburger Hungária Kft. anyavállalatával városunkban.

A magyar papíripar legmeghatározóbb szereplője és a magyar kormány között létrejött stratégiai együttműködési megállapodást Szijjártó Péter, külügyi és külgazdasági államtitkár, valamint Cord Prinzhorn, a Prinzhorn Holding vezérigazgatója, továbbá a Prinzhorn Csoport magyarországi tagvállalatai nevében Bencs Attila, a Hamburger Hungária ügyvezető igazgatója írták alá.

Az ünnepélyes aláírást a cégrendszer vezetői mellett, a tagvállalatoknak otthont adó városok polgármesterei, országgyűlési képviselői mellett jelen volt Szalay-Bobrovniczky Vince bécsi magyar nagykövet valamint városunk képviseletében Dr. Galambos Dénes, a Fejér megyei Kormányhivatal kormány-megbizottja, Dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke - Dunaújváros korábbi országgyűlési képviselője és Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere is.
A Prinzhorn Holding magyar tagvállalatai több mint 1100 főt foglalkoztatnak, emellett több mint 1500 magyar beszállítóval dolgoznak együtt, aminek köszönhetően további körülbelül 3000 munkahelyet támogatnak közvetetten. A Prinzhorn-csoport küldetése a teljes és hatékony hulladékpapír-hasznosítás a hulladékbegyűjtésétől kezdve az ebből készített papíralapú csomagolóanyag gyártásáig.


- Az elmúlt húsz évben a vállalkozás a magyarországi hulladékhasznosítás pillérévé vált. Az évente létrehozott 11o milliárd forintos érték 80 százalékát külföldön értékesítik. – hangsúlyozta Bencs Attila, ügyveze igazgató.
„A mai együttműködési megállapodást a Magyarország iránti elkötelezettségünk jelének tekintjük. A megállapodás a párbeszéd, a kölcsönös bizalom fontosságát és a jövőbeli befektetéseket támogató hosszú távú partnerség megalapozása iránti igényt hangsúlyozza. Jelenleg Magyarország az egyetlen olyan ország, ahol mindhárom ipari tevékenységünkkel jelen vagyunk, és egyben a legfontosabb ország is a portfóliónkban, amit az is bizonyít, hogy a csoport itt hajtotta végre a legnagyobb befektetéseket. A jövőre vonatkozóan az egyik legfontosabb befektetési célunk, hogy fokozzuk magyar üzemeink energiahatékonyságát” – mondta Cord Prinzhorn, a Prinzhorn Holding vezérigazgatója.


- A magyar gazdaság növekedéséhez nagy mértékben járulnak hozzá a stratégiai partnerek – hangsúlyozta Szíjjártó Péter, külügyi és külgazdasági államtitkár - ilyen a dunaújvárosi papírgyár is. Ráadásul az első környezetipari vállalkozás, amellyel a kormány megállapodást köt. Ahhoz, hogy a magyar gazdaság növekedése fenntartható legyen, ahhoz körültekintően kell bánnunk a környezetünkkel, s körültekintően kell használnunk természeti erőforrásainkat. Ahhoz, hogy a magyar gazdaság fejlesztése töretlen legyen, az ipari termelésnek és a környezetvédelemnek egészséges egyensúlyban kell lenni. Erre példa a Prinzhorn-csoport, amely a hulladékpapírból, papírhulladékból értéket teremt.

Eddig 40 stratégiai megállapodást kötött a kormány, amely következtében 650 milliárd forintnyi beruházást hajtottak végre, s 5500 új munkahelyet hoztak létre Magyarországon.
Az ünnepélyes szerződéskötésen elhangzott, hogy közös érdekük, hogy még hatékonyabbá tegyék a hulladékbegyűjtést Magyarországon és közös cél az energiaköltségek csökkentése. A stratégiai megállapodással létrejön egy közös munkacsoport, amelynek az lesz a feladata, hogy a magyar kormány és a Prinzhorn-csoport törekvéseit összehangolja.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.