Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Június 20. 16:03, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Sújtókéssel vágta le szomszédja ujjait - VIDEÓ

Sújtókéssel vágta le szomszédja ujjait - VIDEÓ

Maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ellen a 34 éves férfi ellen az ügyészség, aki halálosan megfenyegette, majd egy sújtókéssel megsebesítette a szomszédjában lakó nőt.

A vád szerint a bátonyterenyei férfi szóváltásba keveredett a szomszédjában lakó házaspárral, mert zavarta őt a kutyáik ugatása. Vita közben belerúgott a kapujukba, majd hazament, ahol magához vett egy 80 centiméter nyélhosszúságú, 30 centiméter fejhosszúságú, 16 centiméter hosszan hajlított vágóeszközt, ún. „sújtókést”. Ezzel ment vissza a szomszéd házhoz, ahol a házaspár nő tagja, hogy a támadó ne tudjon bejutni hozzájuk, belülről kézzel támasztotta a kaput. A férfi megfenyegette őt, közben a sújtókéssel lesújtott a nő kaput támasztó jobb kezére – közölte az ügyészség.

A bántalmazás következtében a sértettnek töréses és roncsolódásos sérülései keletkeztek, melyek négy ujját érintették, kétszer is meg kellett őt műteni, de az ujjak és a kéz funkcióit nem lehetett helyreállítani, maradandó fogyatékosság alakult ki nála.

Az ügyészség a többszörösen büntetett előéletű vádlottal szemben maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt börtönbüntetést és közügyektől eltiltást, valamint a 97.454 forint bűnügyi költség megfizettetését indítványozta.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.