Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2013. December 20. 14:20, péntek | Külföld
Forrás: MTI

Súlyos buszbaleset Londonban

Súlyos buszbaleset Londonban

Fának ütközött pénteken Londonban egy emeletes városi busz. A balesetben a mentőalakulatok első beszámolói szerint legalább tucatnyian megsérültek, többen súlyosan.

A szerencsétlenség a dél-londoni Kennington városrész főútján történt a piros színű 59-es busszal, amely a legforgalmasabb londoni metróállomás és vasúti pályaudvar, a King's Cross felé tartott.
A mentőszolgálat tájékoztatása szerint "tucatnyinál több" sérült ellátása folyik a helyszínen. Két sérült állapotát a mentők válságosnak minősítették.
A buszban két személy - köztük a sofőr - bennrekedt, a tűzoltók próbálják őket kiszabadítani.
A helyszínre négy tűzoltóautó és egy mentőhelikopter érkezett.
A londoni tömegközlekedésért felelős városházi cég, a Transport for London tájékoztatása szerint az autóbusz vezetője egy másik járművet próbált hirtelen kormánymozdulattal elkerülni, és a busz eleje ekkor csapódott a fának.
Fél napon belül ez a második, számos sérülést okozó szerencsétlenség Londonban.
Előző este - egyelőre ismeretlen okból - leszakadt a mennyezeti vakolat egy része előadás közben egy londoni színházban. A tűzoltóság és rendőrség véglegesnek tekinthető pénteki adatai szerint 76 néző sérült meg, közülük heten súlyosan.
Az incidens a londoni West End színházi negyedének főutcája, a Shaftesbury Avenue egyik legnagyobb színházában, a 775 férőhelyes Apollóban történt, az első felvonás közepén. A csütörtök esti előadás idején 720-an tartózkodtak a nézőtéren.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni