Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Október 26. 12:32, szerda | Belföld
Forrás: Ügyészség

Súlyosításért fellebbezett az ügyészség a munkáltatójára késsel támadó kamionsofőr ügyében

Súlyosításért fellebbezett az ügyészség a munkáltatójára késsel támadó kamionsofőr ügyében

Felfüggesztet börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki késsel támadt munkáltatójára. Az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabásáért fellebbezett.

A Fővárosi Főügyészség 2021 őszén emelt vádat egy akkor 42 éves férfi ellen, emberölés kísérlete és súlyos testi sértés elkövetése miatt. Az elkövető 2020 januárjában munkáltatója csepeli telephelyén az általa vezetett tehergépjármű miatt szóváltásba keveredett a sértettel. Ennek során egy 13,5 cm pengehosszúságú kést vett elő és azzal munkáltatója nyaka felé szúrt. A támadást annak jelenlévő fia ráfogással hárította el, aki bal keze érzékkieséssel járó, maradandó fogyatékosságát szenvedte el ennek következtében. A mentőket a telephely biztonsági őre riasztotta, a támadót a kiérkező rendőrök elfogták.

A Fővárosi Törvényszék 2022. augusztus 30-án kihirdetett ítéletével a férfit súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és maradandó fogyatékosságot eredményező testi sértés bűntette miatt bűnösnek mondta ki, és halmazati büntetésül 1 év és 9 hónap, végrehajtásában 3 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

A határozat ellen az ügyész súlyosabb jogi minősítés, emberölés bűntette kísérletének megállapításáért, valamint végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabásáért fellebbezett. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Fővárosi Ítélőtáblához előterjesztett másodfokú indítványával a fellebbezést fenntartotta, mert a nyakra irányuló késszúrás alkalmas volt a sértett életének kioltására, amellyel az elkövetőnek a támadásakor számolnia kellett.

Fotó: Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.