Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. Május 20. 21:56, hétfő | Helyi

Szántó Péter könnyei

Szántó Péter könnyei

Kevés ilyen jelenetet láttam. A zsúfolt lelátón mindenki felállt, a küzdőtéren is mindenki állt, állt és csak tapsolt, csak tapsolt…
Szántó Péternek pedig könny szökött a szemébe.

Hogy mi végre a taps? S mi okból a könny? Kezdjük egy kicsit előröl. Szinte az ország minden pontjáról érkeztek fiatalok városunkba. Április utolsó hétvégéjén ugyanis városunk adott az utcai táncok, a színpadi és a speciális táncok magyar bajnokságának. A verseny alkalmával ünnepelték a Magyar Divat és Sporttánc Szövetség 20. jubileumát, s ez alkalommal köszönte meg a szövetség vezetősége és az összes táncoló gyerek Szántó Péternek, a szövetség elnökének, az MMK igazgatójának 25 éves munkáját.
Csodálatos verseny volt, különleges három nap.
Több mint ezer táncos versenyzett többek között a show, a moderntánc, a jazz- és klasszikus balett és a speciális táncok kategóriájában
A gála lenyűgöző volt. A Vasas Táncegyüttes nyitó műsora után (hiszen a néptánc is a szövetség tagja, s a Vasas többszörös elismerésben is részesült.) Sorba léptek fel a kimagaslóan eredményes táncosok a színpadra. A jók közül a legeslegjobbak.
A bemutatókat időnként megszakították a visszaemlékezés percei. Fotók, jól ismert arcokkal, köszöntő szavak, gratulációk. No és elismerések.
Ezek közül az egyik legnagyobb minket, dunaújvárosiakat érint. Városunk kapta meg az idén a Tánc Világáért a Világ Táncáért nívó díjat, az elismerést Sztankovics László, a kulturális és sport bizottság elnöke vett át büszkén. Dunaújváros táncért, tánchoz való hozzáállását köszönték meg a szövetség tagjai.
És az elismerések sorát egy különösen nagydíj koronázta meg:

A Magyar Olimpia Bizottság elnökétől Borkai Zsolttól kapott kitüntető oklevelet 25 éves sporttáncért végzett munkája elismeréséül Szántó Péter. A díjat Röck Samu, a tornasport halhatatlanjai közé választott mesteredző adta át.
Köszönő és köszöntő szavaival hangsúlyozta, hogy a MOB oklevelét követően lehet-e bárkinek kételye abban, hogy a sportok közé tartozik-e a divattánc?
Tánc, táncosok, évek… és egy kis statisztika, számok, amelyek az elmúlt 25 év lenyomatai. Egy ember életútja adatokba szedve:


Szántó Péter az elmúlt 25 év alatt 18 nemzetközi, 24 magyar bajnokságot rendezett meg, és több mint 20.000 táncost látott vendégül városunkban.
És mindezek mögött. Kicsik és nagyok, akik szépet, kimagaslót, gyönyörködtetőt hoznak a létre. Akiknek a mozgás, a tánc az életük. Akik vállalják a lemondást, a küzdelmet, hogy érem kerüljön a nyakukba, mert hisznek abban, hogy amit csinálnak, az méltó, jó és fontos.
Gyerekek, akiknek álmaik valósulnak meg, mert sikerben, elismerésben és ezernyi élményben van részük. Az ő köszönő tapsaik, az ő tisztelgő felállásuk az, ami igazolást ad Szántó Péter könnyeinek.

Címkék: IDO, Tánc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.