Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Február 09. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Százmilliós csalás miatt hat év börtönt kapott egy nyíregyházi testvérpár

Százmilliós csalás miatt hat év börtönt kapott egy nyíregyházi testvérpár

Jogerősen hat év börtönbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a testvérpárt, amely piackutatás és ingatlanközvetítés ürügyén mintegy kilencvenöt millió forintot csalt ki ügyfeleitől

- közölte a törvényszék sajtószóvivője szerdán az MTI-vel. Toma Attila közleményében azt írta, a vádlottak egy nógrádi kft.-vel kötött megállapodás alapján piackutatást és ingatlanközvetítést végeztek nyíregyházi irodájukban. Az őket felkereső ügyfeleknek végrehajtás alatt álló ingatlanokat ajánlottak megvásárlásra. 2010 júliusa és 2012 októbere között húsz sértettől különböző pénzösszegeket vettek át ingatlanárverési vételárelőleg címén, azzal tévesztve meg őket, hogy a végrehajtóval való jó kapcsolatuk révén a piaci árnál lényegesen kedvezőbben juthatnak az ingatlanokhoz az árverésen.

Pénzt egyébként semmilyen jogcímen nem voltak jogosultak átvenni az ügyfelektől, mivel az esetleges vételárelőleg befizetése ügyvédi letétbe helyezéssel történt - ismertette a szóvivő.

A vádlottak fel sem vették a kapcsolatot a végrehajtóval, az ingatlanok nagy többségénél nem is volt kitűzött árverés. A testvérpár ezzel a trükkel csaknem 95 millió forintot szerzett, ebből több mint 41 millió forint megtérült.

A Nyíregyházi Járásbíróság első fokon több mint húszrendbeli, társtettesként elkövetett, vagyon elleni bűncselekmény miatt a vádlottakat egyaránt hét év börtönbüntetésre ítélte. A védelmi fellebbezések után a másodfokú bíróság mindkét vádlott büntetését esetében egy-egy évvel enyhítette - tájékoztatott Toma Attila.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni