Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Július 14. 23:32, kedd | Helyi

Szelíd punkok és a banya tragacs

Szelíd punkok és a banya tragacs

Két buli között is érdekes a rockmaratonon az élet. Először is tévedtem. Teljesen konszolidált volt a helyzet a nyitóbuli után is, rend tisztaság, fegyelem. Szinte már...

A DVG biztonságisa szerint rendes gyerekek ezek, a marcona külső jó neveltséget takar... S valóban, tény, hogy akárkivel találkozom, közlékeny, együttműködő, kedves... Gyorsan próbálok filozófiát keresni hozzá: talán azért sokkal inkább befogadóak másokkal szemben, mert ők is kissé extravagánsabbak az átlaghoz képest. Azaz, kissé lebutítva, ha én nem vagyok "normális", akkor nem várom el ezt másoktól sem.

Összebarátkozom két fiatal csajjal. Elmondják, hogy egy ilyen bulira készülni kell. Az egyik Angliából hozatta a szoknyáját, s még vett hozzá egy banya-tragacsot is, persze feketében apró fehér virágokkal. Értetlenkedve nézem, mire megmagyarázza, az a bevásárló kocsi, ami az idősebbeket segíti az áru haza vitelében. Azzal érkezett. Egyébként... Imádják az egész maratont, a hangulatát, az embereket, akiket összehozott a rock.

Két buli között a szervezők is kitesznek magukért, akadályversenyen mérkőznek meg az öt fős csapatok. Itt ügyességi játék van, ott kötélhúzás... van, aki félálomban piheg, más már bevásárolt, elsétáltak a teszkóba, s bementettek némi olcsóbb piát. Esküszöm zseniális a hely, ahová elpakolják a belopott árut, kijátszva a biztonságisok éberségét, de nem adom ki őket, mert ez nem lenne ildomos.

A DVG Üvegtigris nevű objektuma előtt is folyamatos a forgalom. Isznak, nem csupán sört és cidert, hanem van, aki lesüllyed a kóláig is, hiába a lélek rejtelmei kiszámíthatatlanok. Ám van, aki tejet melegíttet csecsemő korú gyermekének. A pár hónapos kisded már most kezd ismerkedni a fesztivál hangulattal. Mindenestre két kisgyermekkel ( a másik ovis korú), hogy úgy mondjam, bulizni jönni, több mint kalandvágy.

Hozzá is fűzi az egyik középkorú táborlakó, hogy itt nem akkor fekszik és alszik az ember, amikor akar, hanem, amikor a többiek nyugalomra térnek... lett légyen a térben hevesen rezonál a föld a dob és basszustól....

Két punkkal is összefutok. Imádnivalóan kedves srácok. Melóznak, normálisan élnek, udvariasak, csak hát némileg riasztó a külcsín, amit viselnek. Elfilozofálgatunk, arról beszélnek, hogy mit jelent nekik a punk zene. Elmondják, számukra ez amolyan lázadás, amelyet ha éjjel visszamegyek, magam is megtapasztalhatok egy-két klasszikus banda buliján.

Jó az idő, jó a hangulat, s kezdem cefetül sajnálni, hogy jövőre már ezek a gyerekek nem hozzánk jönnek vissza.

Címkék: buli, rockmaraton

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.