Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Augusztus 05. 05:00, hétfő | Sport
Forrás: InfoVáros | -Hajósi Miklós-

Szeretnénk a saját tempónkban autózni!

Szeretnénk a saját tempónkban autózni!

IV. Tatabánya Rali. Kondella Péter - Szilassy "Nigi" Arnold Honda Civic Type R

Kondella Pétert kérdezem a verseny előtt.

A Tatabánya Ralin már jártál 2012-ben is. Mennyire elég a három pályabejárás a jó itiner íráshoz?

- Eddig kétszer indultam ezen a versenyen, így sok tapasztalatom nincs a pályával kapcsolatban. Nekünk nem elég a három pályabejárás, mert még nem vagyunk azon a szinten, hogy az autót maximálisan ismernénk, illetve Arnolddal még csak két versenyen indultunk, ezért sokat kell ahhoz gyakorolnunk, hogy a lehető legkevesebb alkalom elég legyen egy jó itiner íráshoz. Szerintem nincs sok olyan ember, akinek elég lenne a 3 pályabejárás…



Most az egyik gyors visszafelé lesz megtartva, míg a másik a változó talajával okozhat meglepetést. Mennyire nehéz ilyenkor a gumiválasztás?

- Nehéz, mert két egymástól eltérő gyorsaságiról beszélünk, de könnyű, mert meleg idő várható, így nincs nagy választási lehetőségünk. Inkább a futómű beállítására fektetünk hangsúlyt.

Két verseny van még hátra a 2013-as RTE bajnokságból. Egyre magabiztosabban haladtok a bajnoki cím felé. Mi a terved az utolsó két futamra?

- A tervem ugyanaz, mint eddig. Az autót maximálisan felkészíteni a futamokra, számunkra jó itinert írni, a saját tempónkban autózni és kihozni a versenyekből a maximumot.



Tatabányán az egyik gyorson, a kéziféknek is szerepe lehet. Mennyire szereted használni azt?

- Nem szeretem használni, mert súlyos másodpercekbe kerülhet. Kivéve, ha menteni kell egy helyzetet.



Köszönjük a Támogatóink segítségét!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával