Városlista
2023. június 1, csütörtök - Tünde

Hírek

2022. Április 13. 13:09, szerda | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Szexuális erőszak miatt elítéltek egy migránst Budapesten

Szexuális erőszak miatt elítéltek egy migránst Budapesten

Szexuális erőszak miatt jogerősen három év börtönbüntetésre ítélt a Fővárosi Törvényszék egy jemeni férfit, aki lerángatott és meg akart erőszakolni egy nőt 2021. márciusban Budapesten.

A Fővárosi Törvényszék szerdán az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a törvényszék szerdán helyben hagyta a Pesti Központi Kerületi Bíróság korábbi ítéletét.

Az ítélet szerint a férfi 2021. március 27-én a reggeli órákban egy autóbuszról lerángatott egy nőt, akit lefogott, majd "szexuális cselekményt akart végezni vele", amit járókelők akadályoztak meg.

A kommüniké felidézte, hogy az elsőfokú bíróság az előkészítő ülésen elfogadta a terhelt beismerő és tárgyalásról lemondó nyilatkozatát. Az elsőfokú ítélet ellen akkor a vádlott és védője enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést, míg az ügyészség tudomásul vette azt.

A másodfokú eljárásban a Fővárosi Főügyészség a vádlott előkészítő ülésen tett nyilatkozata alapján úgy ítélte meg, hogy annak beismerő nyilatkozatával szemben kételyek támaszthatók, emiatt e nyilatkozatot nem kellett volna elfogadni, ezért azt indítványozta, hogy a másodfokú bíróság az ítéletet helyezze hatályon kívül, és utasítsa új eljárásra az elsőfokon eljáró bíróságot - írták.

A másodfokú bíróság szerdán megállapította, hogy helyesen járt el a kerületi bíróság, amikor az előkészítő ülésen elfogadta a vádlott beismerő nyilatkozatát - áll a közleményben.

A Fővárosi Törvényszék kitért arra is, hogy a vádlottat mellékbüntetésként öt évre kiutasították Magyarországról.

Az Origó 2021 júliusában arról írt, hogy a vádlott jemeni bevándorló.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 24. 09:49, szerda | Kék hírek

Két millió forintért rendelt Elf Bart a NAV

A NAV Győr-Moson-Sopron vármegyei adóellenőrei az egyik népszerű közösségi oldalon látták egy árus hirdetését, akinél nagy tételben lehetett Elf Bart vásárolni.

2023. Május 22. 10:50, hétfő | Kék hírek

Komplett fegyverarzenált találtak egy albán férfinál Röszkén

17 gépkarabélyt, kettő géppisztolyt, kettő pisztolyt, valamint tölténytárakat és lőszereket találtak egy albán férfinál a röszkei határátkelőhelyen - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője.

2023. Május 18. 06:00, csütörtök | Kék hírek

Roadpol: sok teherautó-sofőr nem használja a biztonsági övet

2023. Május 18. 06:00, csütörtök | Kék hírek

Jogerősen húsz év fegyházra ítélték a VV Fanni-ügy vádlottját

Jogerősen húsz év fegyházbüntetésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla a VV Fanniként ismertté vált Novozánszki Fanni meggyilkolásával vádolt B. Lászlót szerdán.