Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Október 25. 14:45, kedd | Belföld
Forrás: ELTE Társadalomtudományi Kar

Szigorúbb alkoholreklámozást szeretnének a brit fiatalok

Szigorúbb alkoholreklámozást szeretnének a brit fiatalok

Fiatal felnőttek és kiskorúak bevonásával készült brit felmérés szerint sokan szeretnék, ha egyértelműbb figyelmezetések szerepelnének az alkoholos italokon, és ha szigorítanák az italok reklámozási lehetőségeit.

Az Alcohol Concern 2300 fiatal felnőtt és 18 év alatti válaszadó bevonásával végezte felmérését, amely szerint a fiatalok szeretnék, ha a két korosztály tagjait, különös tekintettel a kiskorúakat jobban védenék az alkoholreklámoktól. A vizsgálat szerint a válaszadók hatvan százaléka ideálisnak tartaná, ha az italreklámokat csak a korhatáros, 18 év felettieknek javasolt filmek előtt vetítenének, 58 százalék egyet értene azzal is, ha a tévécsatornák csak este 9 óra után sugároznák ezeket. A szigorítás iránti igény abból is fakadhat, hogy a megkérdezettek fele nem ismeri azokat a marketingstratégiákat, amelyek alapján a sportolók mezén, a fesztiválokon vagy a közösségi médiafelületeken megjelenő terméknév reklámnak minősül.


A kutatás szerint sokan úgy vélik, nem elegendőek az alkoholos italok online weblapjainak elérhetőségét szabályozó internetes szűrők, bár a közösségi médiafelületek hivatalosan szűrik a 18 év alattiak hozzáférését. Emellett a fiatal nők 70 százaléka szükségesnek tartaná azt is, hogy egyértelműbb figyelmeztetések kerüljenek az alkoholos italok üvegeire.

Az Alcohol Concern szerint kutatása azért is érdemel kiemelt figyelmet, mert a vizsgálatba bevont korosztályt ritkán kérdezek meg ebben a kérdésben. A szervezet szerint a brit kormánynak meg kellene vizsgálnia, hogy a jelenlegi szabályozás mennyiben tud megfelelni a vizsgálat során megfogalmazott igényeknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.