Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2020. November 18. 07:00, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok/illusztráció: police.hu

Színésznő fotójával is visszaélt egy szextárskereső oldalon

Színésznő fotójával is visszaélt egy szextárskereső oldalon

Személyes adattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség egy férfi ellen.

A vádirat szerint a férfi 2020. áprilisát megelőzően már hosszú ideje nem rendelkezett párkapcsolattal, különböző internetes közösségi oldalakról a számára vonzó nők nyilvánosan elérhető fényképeit nagy mennyiségben töltötte le a laptopja merevlemezére. A férfi elhatározta, hogy a sértettek fényképeivel regisztrál egy internetes szexuális párkereső oldalra, majd a jelentkezőkkel ott levelezést folytat – közölte az ügyészség.

A vádlott öt nő fotóját töltötte fel szexpartner hirdetéshez, azok tudta nélkül. Az egyik sértettet a regisztrációt követően számos ismeretlen személy és több ismerőse is megkereste azzal, hogy látta az adatlapját. Egy másik sértett figyelmét az ismerőse hívta fel a regisztrációra, aki interneten elküldte neki a vádlott által létrehozott adatlapot. Egy harmadik sértett egy televíziós sorozatban szereplő személy, őt és más sértetteket is olyan személyként azonosíthatták, aki a szexpartnert keres, magánéletének zavartalansága, társadalmi megbecsülése körében őket jelentős érdeksérelem érhette volna.

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 3. § 1. pontja alapján érintett a bármely információ alapján azonosított vagy azonosítható természetes személy; míg a 2. pont alapján személyes adat az érintettre vonatkozó bármely információ, vagyis a sértett képmása személyes adatnak minősül.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben a férfit pénzbüntetésre ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni