Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2011. November 19. 10:21, szombat | Helyi
Forrás: Dunaújvárosi Főiskola Kommunikációs szak

Szoboravatás, divatbemutató és fogadás a Lorántffyban

Szoboravatás, divatbemutató és fogadás a Lorántffyban

Nagyszabású eseményen vehettek rész azok, akik csütörtökön délután ellátogattak a Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola és Szakiskolába.

Az iskola 35 éves fennállását ünnepelték az iskola vezetői tanárai diákjai és a megjelent vendégek.

35 éve iskola, 30 éve viseli Lorántffy Zsuzsanna nevét az 1976-ban kapuit megnyitó oktatási intézmény. A MÜM papírgyári tagozataként kezdte meg ellátni feladatát az azóta több szakkal is bővülő tanintézet. Sokoldalúságát a jubileumi műsor is bizonyította.

A mai délután más volt, mint a többi a Lóriban. A bejáratban az iskola diáklányai hostessként szorgoskodtak, segédkeztek az ünnepség akadálymentes lebonyolításában, a beregisztrálással. Egy teljesen szokatlan világ tárult elénk a tornaterembe lépve. Ízléses teríték, minőségi italok, figyelmes felszolgálók elegáns résztvevők jellemezték a gálát. A díszvendégek névre szóló helyeiket foglalhatták el az asztaloknál.

A színvonalas rendezvény az iskola énekkarának előadásával vette kezdetét. Elsőként saját számukat adták elő Vihar címmel, majd következett két ismert dal.
Ezt követően Dr. Deák Mária, a városi önkormányzat Oktatási Kulturális Ifjúsági és Sportosztályának igazgatója tartott pár perces beszédet.

A soron lévő műsorban A padlás című musicalből mutattak be részleteket tízedik és tizenegyedik osztályos tanulók.
Egy újabb zenés előadásnak lehettek szem és fültanúi a helyszínre érkezők. Farkas Krisztina tangóharmonikájával kápráztatta el a nézőket Louis Ferrari Domino című művével.

Faludy György versét, Michelangelo utolsó imája-át hallhattuk szívhez szólóan egy tizenegyedik osztályos tanulótól.
Az ünnepélynek itt még koránt sem volt vége, továbbra is nívós fellépések szórakoztatták a hallgatóságot. Mészáros Réka és Nagy Szimonetta csodálatos duóját kilencedik osztályos diákok tánca kísérte. Majd Kálnay Adél Kérdés című műve csendült fel Schnee Dóra tizenkettedik osztályos tanuló kiváló előadásában.
Egy fergeteges hip-hop tánccal pörgette fel a közönséget a saját koreográfiáját előadó Tóth Csilla. Majd a kelet varázsát hozta el nekünk két tehetséges tanuló, Molnár Noémi és Danyi Brigitta egy egzotikus hastánccal. Az előadás nem csak a férfiakat bűvölte el. Mind a koreográfia, mind az öltözet meglehetősen lenyűgöző volt.

A ceremónia befejezéseként a hölgyek nagy örömére egy tetszetős, igényes divatbemutatót tekinthettünk meg. A vendégek kis időre úgy érezhették, mintha egy divathéten lennének Londonban, Milánóban vagy akár New Yorkban az extravagáns, elbűvölő ruhakölteményeknek, hajkreációknak és a mesteri sminkeknek köszönhetően.

A lélegzetelállító gála záró eseményeként az iskola névadójának, Lorántffy Zsuzsanna mellszobrának avatása következett. A mellszobor még csak gipszformát ölthetett a nagyközönség előtt, jelenleg még gyűjtenek az emlékmű teljes befejezésére.

Ezután kezdetét vette a díszvendégek számára rendezett fogadás. Pompás teríték látványa tárult a meghívottak elé. Különféle ételkülönlegességek, mennyei desszertek és friss gyümölcsök közül választhattak, amiket minőségi borokkal, röviditalokkal vagy zamatos gyümölcslevekkel öblíthettek le a vendégek.
Remek rendezvénysorozatot tudhat maga mögött az immár 35 éves iskola vezetősége és a tanintézet tanulói. Hatalmas munkájuk áll ebben a kiváló gálában. A sokszínű esemény megtörte az unalmas hétköznapokat. Pompás délutánt tölthettek el, akik ellátogattak a jubileumi ünnepélyre.

Scneider Ildikó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.