Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Február 15. 09:51, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: ügyészség

Szökés és zaklatás miatt vádat emeltek egy holland férfi ellen Győrben

Szökés és zaklatás miatt vádat emeltek egy holland férfi ellen Győrben

Fogolyszökés és minősített zaklatás miatt vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy holland férfi ellen, aki megszökött a bűnügyi felügyelet alól és megfenyegette volt élettársát

- tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtószóvivője kedden az MTI-t.

Gál Katalin elmondta, hogy a negyvenéves, Győrújbaráton élő férfit személyi szabadság megsértésének kísérlete és más bűncselekmények miatt a Győri Járásbíróság 2020 novemberében első fokon elítélte.

A bíróság a jogerős ítéletig a vádlott korábban elrendelt bűnügyi felügyeletét fenntartotta, így nyomkövetőt helyeztek rá és nem hagyhatta el otthonát.

Tavaly áprilisban a nyomkövető eszközről "szabotázs" jelzés érkezett a rendőrségre. A rendőrök a házban csak a levágott nyomkövetőt találták meg, majd néhány órával később a településen elfogták a férfit, aki erősen ittas volt.

Az eljárás során kiderült, hogy a férfi a szökést megelőző napon fenyegető üzeneteket küldött volt élettársának, köztük egy fotót is, amelyen egy pisztoly is szerepelt az övébe tűzve.

A gáz- és riasztófegyvernek minősülő pisztolyt a rendőrök megtalálták és lefoglalták, a holland férfit pedig letartóztatták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.