Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Október 11. 15:17, csütörtök | PR

Szókincs-bővítés játékosan, hatékonyan

Szókincs-bővítés játékosan, hatékonyan

Régen volt már, hogy papírról magoltuk az idegen kifejezéseket dolgozat előtt. A digitális korban szuper alkalmazások segítik és könnyítik a tanulást. Ilyen a Quizlet is. Neked készült – használd ki!

Nem ismered? Bemutatjuk!

A Quizlet egy modern, színes, szuper, logikusan felépített alkalmazás. Tulajdonképpen egy szótanulást támogató platform, amit ma már több mint 20 millióan használnak. Nem véletlenül, hiszen a játékos tanulás mindenkinek bejön. Szóval az okostelefonodon és tableteden is vígan futó appban összeállíthatod saját szókészleteidet, az egyes szavak, kifejezések jelentését példamondatokkal, képekkel, majd kiválaszthatod, melyik feladat- vagy játéktípushoz van éppen kedved.

Az app előnye, hogy kiszakít a klasszikus tanulási helyszínekről. Nem kell könyvtár, nem kell íróasztal – bejön az úszómedence széle, a villamos, a gördeszkapálya, az unalmas családi ebéd. Mivel a Quizlet mindenhova veled tart mobilodon, gyakorlatilag bármelyik programod előtt, alatt, után futhatsz egy játszmát magad ellen. Indulhat is a szórakozás: puzzle, memória játék, tesztek, kártyák - észre sem fogod venni, hogy éppen nyelvvizsgára készülsz!

Már használod? Mutatjuk az újdonságokat!

Tovább fokozódik az élvezet: az appba, a magyar-angol és angol-magyar szettekbe megérkeztek az új ‘Flashcards’, ‘Learn’, ‘Speller’, ‘Test’, ‘Scatter’ és ‘Gravity' funkciók, melyeket te is kipróbálhatsz. A kért szavak helyes beírásával megmentheted a bolygót egy aszteroidától, versenyt futhatsz a könyörtelenül ketyegő órával, vagy akár hallás után is megkísérelheted lebetűzni az új szavakat.

A Quizlet sikere minden valószínűség szerint abban rejlik, hogy nem szemüveges tudósok fejlesztették, hanem egészen konkrétan egy nyelvvizsgára készülő srác – pont olyan, mint te. Éppen ezért nem életidegen, nem erőltetett, nincsenek benne felesleges körök. Arra jó, amire létrehozták: szókincs, helyesírás és kiejtés fejlesztésére. A felület kezelése gyerekjáték, ahogyan a tanulás is az lesz!

Arra azonban figyelj, hogy az egyes szókészleteket valóban ismeretlen szavakkal töltsd fel. Tudásodat fejleszteni úgy tudod, ha nincs üresjárat, nem csak magadat ismétled a játék kedvéért. A régebbi szetteket érdemes időnként elővenni, és egy gyors menetben – hazafelé a villamoson például – átpörgetni, hogy az egy-két hete tanult szavak ne merüljenek feledésbe. Ja, és persze közben élvezd a játékot, mentsd meg a bolygót!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat