Városlista
2022. augusztus 9, kedd - Emőd

Hírek

2015. Augusztus 28. 00:11, péntek | Helyi

Szombaton délután Guinness-rekord újratöltve

Szombaton délután Guinness-rekord újratöltve

Az újraélesztés magyar rekordját Dunaújváros tartja 200 órával. Tavaly augusztus utolsó napján szereztük meg ezt a címet. Most, az egyéves jubileumra újabb rekordkísérletre készülnek.

Orosz Csaba alezredes-tűzoltóparancsnok, aki a szervezőcsapat motorja elmondta, hogy mindenképpen szerettek volna egy kis ünnepséget a rekordkísérlet „jogerőre”emelkedésének idejére, de végül úgy döntöttek, hogy a legjobb lenne, ha egy újabb rekorddal koronáznák meg a tavalyit. Orosz Csaba mellett Dr. Máté Ágnes főorvos- orvos-igazgató, Nagy Attila, mentős, Kisapostag polgármestere, Gulyás Emese a megyei vöröskereszt képviselője és Feth Katalin a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Szervezetének vezetője szervezi, bonyolítja le ismét az újabb rekordkísérletet, amely a tavalyi eszmeiségéhez hasonló az életről, az életmentésről szól, de mégis más lesz.
- Augusztus 29-én délután egy órán keresztül szeretnénk egyszerre 200 ambu-babán újraélesztést végezni – magyarázza Feth Katalin.- S ezzel az újabb rekorddal ismét magyar Guinness-rekordot elérni.
Míg az előző megmérettetésben a kihívás elsősorban az volt, hogy 200 órán keresztül a folyamatosságot biztosítani tudják, addig most a 200 baba és a 200 legalább ötfős csapat megszervezése és kiképezése a legnagyobb kihívás. Azaz minimum 1000 embernek kell felkészült újraélesztőként részt venni a rekordkísérletben.
A felhívásról a szervezők klipet is készítettek

https://www.youtube.com/watch?v=ddimUGZYIoU.
Ezzel a két rekorddal elmondhatjuk, hogy városunkban lesz a legtöbb kiképzett újraélesztő.
Már a rekordkísérletben részt vevők számát tekintve is nem mindennapi rendezvény várható.
- Délután kettő órakor kezdünk, műsorokkal, színpadi produkciókkal. Elképzeléseink szerint négy órakor kezdődne a rekordkísérlet. Ha minden sikerül, akkor utána egy nagyon jó hangulatú ünnepséget szeretnénk, igazi buli hangulattal a Dózsa mozi előtti téren. Ez persze még nagyon soktényezős, azon múlik, hogy találunk-e mindehhez támogatókat. Nagyon nagy megtiszteltetésnek vettük, hogy elvállalta védnökséget dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő, s támogatásáról biztosított bennünket dr. Dorkota Lajos a MEKH elnöke, és nem utolsó sorban Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere.
- Mire kellenek a támogatások?
- Legelső sorban szeretnénk egy sztárfellépőt a rendezvényt követő esti bulira, s jó lenne, ha egy-egy üveg vizet és egy-egy apró emléket, oklevelet is tudnánk adni a rekordban közreműködők számára

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 17. 14:03, vasárnap | Helyi

Szabadstrand nyílt Tiszabábolnán

A vízi turizmusnak, az ökoturizmusnak óriási a szerepe a dél-borsodi, tiszai települések életében, ezért is jelentős lépés, hogy Tiszabábolnán szabadstrandot nyitottak

2022. Július 16. 07:00, szombat | Helyi

Meghalt egy kisgyerek és nővére egy tűzijátékon Franciaországban

Egy 7 éves kisfiú és 24 éves nővére életét vesztette, további hét ember megsérült a francia nemzeti ünnep alkalmából csütörtök este rendezett tűzijátékon a nyugat-franciaországi Cholet-ban,

2022. Július 12. 18:46, kedd | Helyi

Ötéves csúcsot döntött az éves hazai áramfogyasztás tavaly

Magyarország villamosenergia-felhasználása 4,9 százalékkal emelkedett tavaly az előző évhez képest, ezzel ötéves csúcsot állított be