Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Október 09. 18:07, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Szombaton tartják meg a FIFA21 első hivatalos hazai versenyét

Szombaton tartják meg a FIFA21 első hivatalos hazai versenyét

Az MTK Budapest - Új Hidegkuti Nándor Stadionban található - E-sport arénájában szombaton rendezik meg a 300 ezer forint összdíjazású K&H e-kupa FIFA21 1v1 bajnokságot, a legújabb verzió első hazai versenyeként.

Morvai Lajos, az MTK Budapest e-sport szakosztályának technikai vezetője az esemény csütörtöki online sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a 27 éves múltra visszatekintő videojáték frissen kifejlesztett verziójának első hazai versenyét a járványhelyzethez igazított körülmények között tartják meg, így mindenki csak egy kísérőt hozhat magával. A lebonyolítással kapcsolatban hozzátette: a villámgyorsan regisztrált 128 amatőr játékos az utolsó fordulóban négy profi, a legutóbbi HUNESZ FIFA Masters első négy helyén végzett versenyzővel - chris_maj, tooFrez, Grislyjam22 és SuubHex - küzd majd meg. A győztesek az amatőröknél és a profiknál egyformán 100 ezer, a másodikok 50 ezer forint értékű ajándékkártyát kapnak. A harmadik és negyedik helyezettek tárgyjutalomban részesülnek, és ezen kívül tombolasorsolást is tartanak a résztvevők között.

Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a pénzintézet immár négy éve támogatja az e-sportot, és azért álltak névadóként az esemény mellé, mert az innováció és a digitalizáció ugyanúgy jellemzi bankukat, mint az e-sportot.

"Az e-sporthoz ugyanaz a precizitás szükséges, mint a valódi labdarúgáshoz, a játékosok visszajelzése alapján az egyedi funkciókkal és különleges elemekkel kiegészített FIFA21 is magas szurkolói élményt biztosíthat" - fogalmazott Horváth Magyary Nóra.

Majorosi Krisztián e-sportoló, az MTK Budapest 1v1-es versenyzője, a FIFA Pro Clubs csapat tagja arra hívta fel a figyelmet, hogy a FIFA21 próbaverziója még csak három napja érhető el, az alapverzió pedig pénteken jelenik meg. A tavalyi verseny negyedik helyezettjének eddigi tapasztalatai alapján a fejlesztők igyekeztek javítani az előző verzió hibáin, például, hogy a labda szerelés esetén is a csatárnál maradt, illetve a beadások sokkal gyorsabbak lesznek, így nagyobb hangsúlyt kapnak, mint eddig.

"Sokkal komplettebb lett a játék, amíg tavaly a szélesebb felállások voltak inkább használhatók, idén azok a taktikák is alkalmazhatók már, ahol a csatárok kiugratására helyezik a hangsúlyt" - jelentette ki a közelmúltban több hazai versenyt megnyerő e-sport játékos.

A verseny szombaton délelőtt 10 órakor kezdődik.

Címkék: e-games, e-sport, fifa21, verseny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.