Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2016. Október 28. 21:33, péntek | Helyi sport
Forrás: dkka.hu

Szoros vereség a Vác ellen

Szoros vereség a Vác ellen

A második félidőben túl sokat hibázott, így végül 26-23-as vereséget szenvedett a DKKA együttese a Vác otthonában.

A nyáron alaposan megerősített Vác ellen folytatta ma este a bajnokság küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese. A találkozó mindkét gárda számára rendkívül fontos volt, hiszen a házigazdák már két vereséget is elszenvedtek idén, s egy harmadikkal már korán kiszálltak volna a dobogóra hajtó együttesek küzdelmeiből, míg a Kohász eddigi öt meccsét megnyerte, s természetesen a hatodikon sem szeretett volna leszakadni a közvetlen élmezőnytől.
Egy kihagyott dunaújvárosi büntetővel kezdődött a mérkőzés, majd sorozatban három alkalommal szerzett vezetést a hazai egylet, ám a Kohász Kovács Anna duplájával, valamint Micijevic bombájával rendre egyenlíteni tudott. Kovács kiállítása alatt jól védekezett a Kohász, majd a vezetést is megszerezte, ám Micijevicet is hamar kiszórták a játékvezetők, s ekkor már eredményesebbek voltak a vendéglátók, akik egy üres kapura szerzett góllal kerültek újra előnybe (5-4).

A következő kiállítás viszont a hazaiakat sújtotta, s ezt két góllal büntette a Kohász, ám Cifra kényszerpihenője alatt a váciakon volt a fordítás sora sőt, a házigazdák több alkalommal támadhattak a kétgólos előny megszerzéséért is (9-8). A teljesen kiegyenlített küzdelemben fej-fej mellett haladtak a csapatok egészen a félidő hajrájáig, mikor kettős emberhátrányba került a Kohász, s ekkor a meccsen először megugrott kettővel a váci alakulat, de a szünet előtt Karnik még betalált, így "csak" egyfás hátrányból várhatta együttesünk a folytatást (13-12).

A második félidő első gólját sajnos újra a vendéglátók szerezték, ráadásul Arenhart előbb Kovács, majd Dávid-Azari lövését is hárította. Ennél is nagyobb gondot jelentett azonban Szalai második kiállítása, melyből háromra növelte előnyét a hazai csapat, de a csereként beállt Klujber két villanása után újra csak egy gól volt a mieink hátránya (15-14). Sajnos Rácz-Vincze ziccerét is védte Arenhart, majd Helembai ejtette át Oguntoyét, de Micijevic két bombája után egyenlített a Kohász, majd Rácz-Vincze szemfüles találatával a 45. percben átvette a vezetést is (17-18).

Nem sokáig örülhetett azonban előnyének a DKKA, mert Nicket is kiszórták a játékvezetők, s Jovetics duplájával ismét a váciak kerültek helyzeti előnybe sőt, egy elrontott dunaújvárosi támadás után Nascimento már a huszadik hazai gólt jegyezte, így Zdravko Zovkonak muszáj volt időt kérnie, hogy az utolsó tíz percre pontosítson játékán együttesünk (20-18). Arenhart kapus ellen továbbra sem találta az ellenszert a Kohász, a házigazdák brazil kapusa ziccert, átlövéseket hárított, s mikor az 55. percben Nascimento belőtte negyedik hetesét is, elúszni látszott a meccs (23-20). Főleg úgy, hogy a véghajrában hibát hibára halmozott együttesünk, így a vendéglátók könnyedén tartották előnyüket, s végül 26-23-as sikert arattak.

Ipress Center-Vác – DKKA 26-23 (13-12)

DKKA: Oguntoye, Rácz-Vincze 2, Micijevic 4, Szalai 3, Cifra 1, Kovács A. 7, Dávid-Azari. Csere: Csapó (kapus), Takács D., Klujber 3, Karnik 2, Hornyák 1, Nick, Termány, Molnár. Vezetőedző: Zdravko Zovko.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:58, péntek | Sport

Labdarúgó NB I - Az örökrangadóval indul, keleti rangadóval folytatódik a forduló

Péntek este az MTK és a Ferencváros örökrangadójával indul a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulója.

2024. Szeptember 20. 07:57, péntek | Bulvár

A Deltát vezető mesterséges intelligencia a műsor képeinek szerkesztésében is részt vesz

Nemcsak a Delta műsorvezetője a Bíró Ada nevű mesterséges intelligencia, már a műsor képeinek szerkesztésében is részt vesz - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki adásában.

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:47, péntek | Életmód

Kiállítás nyílt a Városligetben a Magyarország 365 fotópályázat képeiből

Ingyenes fotókiállítás nyílt csütörtökön a Magyarország 365 fotópályázat tavalyi kiírásának díjazott, illetve legjobb képeiből a Városligetben.