Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Február 08. 07:46, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Tajvani földrengés - Több mint 110-en vannak még a romok alatt, nőtt a halottak száma

Tajvani földrengés - Több mint 110-en vannak még a romok alatt, nőtt a halottak száma

A megfeszített mentési munkák ellenére több mint 110 ember lehet még a romok alatt a tajvani Tajnan városban, ahol a legsúlyosabb károkat okozta a két nappal korábbi, 6,4-es erősségű földrengés

- jelentette a helyi média. A katasztrófa szombat hajnali bekövetkezte után a megtalált halálos áldozatok száma 37-re emelkedett, közülük legalább 10 gyerek. A holttestek közül 35-re a Vej-kuan Csinlung lakópark oldalára dőlt 17 emeletes lakóházának romjai között bukkantak rá - közölte a helyi kormányzat.


Az éjjel egy 45 éves, Cao családnevű nőt élve húztak ki halott férje mellől a több mint 300 lakásos tömb elemei közül, kétéves fiúgyermekük is meghalt; további öt családtagjuk sorsa ismeretlen.

Hétfő reggel kiszabadult a romok fogságából egy Li nevű férfi is. Eszméleténél volt, amikor a daru kiemelte, de a mentők szerint elképzelhető, hogy sérülései miatt egyik végtagját amputálni kell.

A mentők a beszámolók szerint több helyről életjeleket hallottak, s ezek nyomán igyekeznek a betemetett emberek közelébe jutni. Elmondták, hogy egyetlen lakrész átvizsgálása órákba telik, és előfordul, hogy két órán át küzdenek azért, hogy 30 centimétert előbbre jussanak.

A helyszínen napi 24 órában 600 mentő dolgozik, versenyt futva az idővel. Több, még életjeleket mutató kimentett személy, köztük egy tapssal fogadott hat hónapos gyerek, nem sokkal a mentést követőn meghalt.

A mentőalakulatok eredetileg nehézgépek bevetését tervezték, de erre csak helyenként van lehetőségük, mivel a romok labilitása a túlélőket veszélyezteti. Szakértők szerint az éjszakai hidegben víz, illetve élelem nélkül a romok között rekedt embereknek egyre kevesebb az esélyük a túlélésre.

Tajnan polgármestere, amikor felkereste a helyi halottasházat, úgy nyilatkozott, hogy a mentés a harmadik szakaszába érkezett, és a romok közt már több lesz a halott, mint a túlélő. A United Daily News weboldal szerint William Laj úgy fogalmazott, hogy az áldozatok száma valószínűleg meg fogja haladni a százat.

Címkék: földrengés, halott, rom, tajvan

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése