Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2013. Július 17. 06:54, szerda | Helyi

Támogatás a gyermekek étkeztetéséhez

Támogatás a gyermekek étkeztetéséhez

A Fidesz Dunaújvárosi Szervezete sajtótájékoztatót tartott a kormányzati támogatásból megvalósuló szociális nyári gyermekétkeztetésről, és a napközis tábor lebonyolításáról.

Városunk is azok közé a települések közé tartozik, akik kormányzati támogatásban részesültek a szociális nyári gyermekétkeztetés biztosításához. A statisztikai adatok szerint, országosan 1200 település 112 ezer gyermek étkeztetését tudja megvalósítani a pénzügyi forrásból. Dunaújváros mintegy 3,5 millió forint támogatást kapott erre a célra, így 44 napon keresztül 162 gyermeknek tudják biztosítani azt, hogy naponta legalább egyszer meleg ételt ehessenek. Lőrinczi Konrád, önkormányzati képviselő sajtótájékoztató keretében elmondta, a DVG Zrt. által üzemeltetett Fészek Tanétteremben bonyolítják le az étkezést és elsősorban helyi termelőktől vásárolják, szerzik be az egészséges élelmiszert. Az ingyenes gyermekétkeztetést pedig azok a szociálisan rászoruló családok igényelhetik, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben, támogatásban részesülnek. Jelentkezni, a részletekről érdeklődni a Városházán lehet.
Az önkormányzat idén is megszervezi a nyári napközis tábort. Augusztus 16-ig, mintegy 8 héten keresztül biztosítják a foglalkozásokat. A gyerekek 10 napos turnusokban vesznek részt a táborban, ahol napi háromszori étkezést és különféle sportolási-szórakozási lehetőséget biztosítnak számukra. A szülőknek pedig mindez napi 736 forintjába kerül, hiszen a többletköltséget az önkormányzat vállalta, 3,9 millió forinttal járult hozzá a tábor megszervezéséhez, lebonyolításához.

Címkék: fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.