Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Május 07. 21:29, kedd | Sport
Forrás: InfoVáros | -Hajósi Miklós-

Tavaszi zsongás a Zöld darázzsal.

Tavaszi zsongás a Zöld darázzsal.

Interjú Jánosa Ákos autóversenyzővel az Ózd Rali előtt.

Eger Rali után Ózdon folytatjátok a pontvadászatot a Rali Túra Bajnokságban.

Mesélnél az Egri versenyről?

- Eger rally-t „éles tesztként” foglalhatnám össze, tavalyhoz képest új motort, váltót, és fékeket kapott az autó,így már nem csak egy mezei darázs hanem egy lódarázs lett belőle…. A tesztek hiányában nagyon nagy tisztelettel voltam a kocsi felé, amely magázásom az első kör eredményein is meglátszódott, a második körre már kicsit közelebb kerültünk egymáshoz, de érzem még nem vagyunk igazi barátok, talán majd Ózd után…. Egerben először 2005- ben mentem még VFTS-sel, már akkor is tetszet a verseny hangulata, és ez 2013-ra sem változott. Jó pályákon, sok néző előtt versenyezhettünk újra Egerben, jó érzés volt.

Az Arielék balesete mennyire gondolkodtat el benneteket a későbbi versenyeitekkel kapcsolatban?

- Beszéltem Ariellel a bukásról, és ezúton is sok kitartást és mihamarabbi gyógyulást kívánok neki. Véleményem szerint a Rally és minden egyéb sport a teljesítő kepeséged feszegetéséről szól, ha visszaszámol az óra és elrajtolsz a tudásod, tapasztalatod, merészséged, és szerencséd együttesen kelleni fog a jó eredmény elérésében. Ariel jó pilóta véleményem szerint a szerencse nem utazót most velük egy autóban. Ha versenyzel, nem szabad az esetleges balesetre gondolni, így Ózdon a tudásom legjavával és a legtöbb bátorsággal fogok versenyezni.

Az Ózdi pályák mennyire ismerősek a számodra vagy Brunekker Árpi navigátorodnak?

- Ózdon ha jól emlékszem az évszára akkor 2007-ben mentem, a Királd- körgyors már akkor is nagyon tetszet, de Sáta – Ózd sem ismeretlen számomra….Árpi még nem ment ezen a versenyen de már meséltem neki a gyorsokról és a salakpályán megrendezésre kerülő prológot is nagyon várja már velem együtt.

Egy Rali túrás éjszakai gyorshoz mit szólnál? Mentél-e már esti gyorson?

- Régében mentem éjszaka, és a szilveszter rally első napja is éjszaka megy…. Nem mondom, hogy a szívem csücske este menni de nem okozna különösebb gondot ha mégis kiírásra kerülne esti gyors….

Köszönjük a Támogatók segítségét!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.