Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2012. November 16. 12:04, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Távol-keleti vendéglőt zárattak be a hatóságok Budapesten

Távol-keleti vendéglőt zárattak be a hatóságok Budapesten

A szellőző berendezésen szárították a sertésbőrkét

Több mint másfél mázsa ismeretlen eredetű élelmiszert és elképesztő higiéniai állapokat találtak a hatóságok csütörtökön egy kőbányai távol-keleti vendéglátóhelyen, amelyet azonnal bezárattak - tájékoztatta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken az MTI-t.

A Nébih kiemelt ellenőrzéseket folytató akciócsoportja 160 kiló, mintegy 1000 adag étel készítéséhez elegendő ismeretlen eredetű, jelöletlen, fagyasztott terméket talált. Megtiltotta a termékek forgalmazását és elrendelte azonnali megsemmisítésüket.
A közlemény szerint az ellenőrzést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Főigazgatóságával közösen folytatott felderítés során végezték Budapesten, a X. kerületi Kőbányai út 21. szám alatt található távol-keleti vendéglátóipari egységben.
A termékek között fagyasztott csirkelábat, kacsanyelvet, valamint tőkehúst találtak. Az alapanyagok egy részét a földön tárolták, a konyha és az előkészítő higiéniai állapota semmilyen jogszabályi előírásnak sem felelt meg. A helyzetet jellemzi, hogy a helyiségben csótányok voltak, a szellőző berendezésen szárították a sertésbőrkét, a mosogatóban pedig csirkelábat áztattak - áll a közleményben.
A közlemény szerint a várható bírság összegének megállapítása még folyamatban van, a jövőben további ellenőrzések várhatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket